Nakon blagdana, malo tko ima volje za pripremu kompliciranih slastica. Ako žudite za dozom nečeg slatkog i jednostavnog, čokolada obogaćena ukusnim dodacima nepogrešiv je odabir. U nastavku donosimo recept za DIY čokoladice s narom, pistacijama i krupnom soli…
Iako se smatra jednom od najljekovitijih voćki uopće, mnogi rijetko koriste nar u pripremi jela. Jedna voćka šipka zadovoljava čak 16 posto dnevnih potreba za vitaminom C, a sadrži i antioksidans punicalagin koji povoljno utječe na zdravlje srca i krvožilnog sustava.
Želite li promijeniti raspoloženje na bolje, gricnite nar. Ova namirnica obiluje fitokemikalija koje potiču stvaranje serotonina i regulaciju mnogih bioloških funkcije – od tjelesne temperature do apetita. Kada je u ravnoteži, daje osjećaj mentalne opuštenosti i zadovoljstva.
Ako vam se jede nešto slatko, a da je brzo gotovo, home made čokolada nepogrešivo je rješenje. Posegnite za narom, pistacijama i krupnom soli kako biste pripremili zimsku varijantu omiljene slastice u manje od 20 minuta.
RECEPT
Sastojci:
200 g tamne čokolade ili pola šalice tamnih čokoladnih kapljica
žlica kokosovog ulja
sjemenke nara
neslane pistacije
par zrna krupne soli
Postupak:
Rastopite čokoladu i kokosovo ulje. Lagano miješajte dok smjesa ne postane glatka i jednolična. Na limu obloženom papirom za pečenje oblikujte kružiće veličine žličice. Ako želite rustikalniji izgled, izlijte smjesu u komadu.
Na vrh otopljene čokolade pospite sjemenke nara, nasjeckane pistacije i krupnu sol. Stavite u zamrzivač na desetak minuta kako bi se čokolada stisnula. Ukoliko ste izlijevali čokoladu u cijelosti, natrgajte je na komade prije posluživanja.
Foto: Instagram