Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Cheesecake od manga ljetno je osvježenje za čiju pripremu ne morate biti vješti slastičar! Razmazit će vaše nepce već nakon prvog zalogaja

Osim sezonskog voća, tijekom vrućih mjeseci mnogi rado posežu i za onim tropskim, a mango je namirnica koju nikako ne biste trebali isključiti s tog popisa. Egzotičnu voćku karakterizira sladak i specifičan okus, ali i mnoštvo nutrijenata koji čine čuda za zdravlje cijelog tijela. Ako ste u potrazi za malo drugačijim desertom koji ne zahtijeva puno truda ni vremena, cheesecake od manga osvojit će vas na prvi zalogaj…

Mango je kod nas još uvijek egzotična namirnica, no riječ je o jednom od najstarijih predstavnika južnog voća na svijetu. Postoji mnogo vrsta ovog voća koje se razlikuju bojom, oblikom, okusom i veličinom.

Ova namirnica sadrži preko 20 vitamina i minerala. Bogata je kalcijem, kalijem, magnezijem, željezom, aminokiselinama, beta-karotenom i vlaknima. Izuzetno je bogat izvor vitamina A, C i E, a udio hranjivih tvari povećava se sa stupnjem zrelosti ploda.

@dessimeganova

Mango je idealna baza za izradu raznih (jednostavnih!) slastica, kao stvorenih za vruće dane. Ovog vikenda počastite se kremastim i ukusnim cheesecakeom u kojem upravo on igra glavnu ulogu.

RECEPT

Biskvit:

400 g keksa s maslacem
200 g otopljenog maslaca

Krema:

500 g posnog svježeg sira
1 vanilin šećer
3 žlice soka od limuna
60 g šećera u prahu
10 listića želatine
400 ml slatkog vrhnja
3 zrela manga

@cathlowephoto

Postupak:

Kekse sameljite ili dio po dio usitnite u vrećici valjkom za tijesto pa ih izmiješajte s maslacem u jednoličnu smjesu. Rasporedite je po dnu kalupa za tortu (ø 26 cm) obloženog papirom za pečenje i dobro utisnite oblikujući malo povišeni rub. Ostavite podlogu 60 minuta u hladnjaku.

Namočite želatinu da omekša. U međuvremenu izmiksajte svježi sir s vanilin šećerom, sokom od limuna i šećerom u prahu. Omekšalu želatinu izvadite iz vode i tako je otopite u lončići na tihoj vatri. U nju prvo umiješajte dvije žlice kreme od sira, a potom sve zajedno umiješajte u ostatak.

Čim se krema počne želirati, umiješajte u nju tučeno slatko vrhnje, premažite podlogu od keksa i ostavite tortu tri sata u hladnjaku. Mango ogulite, prerežite popola pa meso u tankim kriškama izrežite s koštice. Po ohlađenoj torti lepezasto složite kriške manga oblikujući cvijet.

Foto: Instagram





Slični članci