Ljeto samo što nije tu. Ovo godišnje doba povezuje se s uživanjem u životu, osvježavajućim koktelima i laganim slasticama koje ne zahtijevaju puno vremena za izradu. Navedenom opisu savršeno odgovara krema od Aperola i bijele čokolade koju ćete poželjeti jesti svakoga dana…
Aperol je talijanski liker star nešto više od čitavog stoljeća. Proizveden je u Padovi, a sadrži mješavinu biljaka, voća, kore agruma i kinina. Ovi sastojci daju mu karakterističnu gorčinu i narančastu boju.
Osim za piće, kultni liker može se upotrijebiti i za pripremu slastica. Ako volite lagane ljetne deserte, morate probati svilenkastu kremu od Aperola i bijele čokolade obogaćenu narančinom koricom.
RECEPT
Sastojci:
200 g bijele čokolade
100 ml Aperola
500 ml slatkog vrhnja
pakiranje vanilin šećera
4 listića želatine
pola naranče
Postupak:
Zakuhajte 125 ml vrhnja, uklonite ga s vatre i umiješajte bijelu čokoladu da se otopi. Ostavite da se ohladi. Namočite želatinu u hladnoj vodi. Istucite 250 ml vrhnja u čvrsti snijeg. Ocijedite želatinu i otopite je s tri žlice Aperola u manjoj posudi. Ulijte i preostali Aperol.
Dobivenu smjesu umiješajte u prethodno pripremljenu bijelu čokoladu. Podijelite smjesu u čaše na stalku. Preostalo vrhnje umutite u čvrsti šlag i rasporedite po malo u svaku čašu. Na vrh pospite naribanu narančinu koricu. Po želji, ukrasite kriškom naranče.
Foto: Instagram