Postoje kolači koji su jednostavno stvoreni da impresioniraju, a ove čokoladne kocke definitivno spadaju u tu kategoriju. Bogati slojevi tamne čokolade stapaju se s kremastim maslacem od kikirikija, dok slani kikirikiji na vrhu daju hrskavi kontrast…
Browniesi su odavno klasik među slasticama, ali ova verzija s maslacem od kikirikija podiže ih na novu razinu. Kremasti dodatak unosi dašak dekadencije i tvori neodoljivu kombinaciju okusa.
Idealni su za dane kad se želite počastiti, ali i kao desert kojim ćete oduševiti goste na druženjima ili slavljima. Priprema je brza i jednostavna, a miris i okus nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Recept donosimo u nastavku.
View this post on Instagram
RECEPT
Sastojci:
350 g maslaca
150 g nasjeckane tamne čokolade
300 g smeđeg šećera
100 g šećera
pola žličice soli
6 jaja
260 g glatkog brašna
40 g kakaa u prahu
2 žličice praška za pecivo
200 g maslaca od kikirikija
50 ml mlijeka
100 g slanog kikirikija
View this post on Instagram
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Čokoladu otopite sa 100 g maslaca na laganoj vatri i ostavite sa strane. Ostatak maslaca, šećere i sol miksajte oko dvije minute dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro umiješajte.
Ulijte otopljeni maslac s čokoladom. Na kraju dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve sjedinite. Tijesto izlijte u pripremljeni kalup i poravnajte površinu. Maslac od kikirikija kratko zagrijte u lončiću, dodajte mlijeko i promiješajte.
Smjesu žlicom rasporedite po površini tijesta u malim hrpicama pa drškom žličice lagano prošarajte da dobijete mramorni uzorak. Pospite kikirikijem i pecite oko 40 minuta. Brownie ostavite na rešetki najmanje dva sata da se dobro ohladi prije rezanja.
Foto: Instagram