Make your day different

Logo Cover

RECEPT: Anita Dujić Broadfoot ima ideju za nutritivno bogato jelo iz pećnice koje spaja korjenasto povrće, humus i grčki jogurt

Poznata lica često dijele fotke hrane koju vole na svojim profilima, a Anita Dujić Broadfoot ne libi se ostaviti ni upute kako pripremiti neka od svojih najdražih jela. Bivša manekenka oduševila je pratitelje spojem pečenog korjenastog povrća, humusa i grčkog jogurta te otkrila kako rekreirati ovo brzinsko vegetarijansko jelo…

‘Savršen prilog ili lagana večera’, poručila je dizajnerica nakita Anita Dujić Broadfoot na svom Instagram profilu uz fotografiju tanjura prepunog šarenih namirnica. Zgodna Trogiranka s vremena na vrijeme podijeli zanimljive recepte sa svojim obožavateljima, a ovaj se mnogima posebno svidio.

@anita__dujic

Riječ je o zapečenoj mrkvi, cikli, batatu s aromatičnim preljevom, humusom i grčkim jogurtom. Osim što obiluje nutrijentima i širokim spektrom okusa, ovo jelo je vrlo jednostavno za pripremu i prikladno za vegetarijance. Količine možete prilagoditi ovisno o broju osoba i vlastitom ukusu.

RECEPT

Sastojci:

mrkva
batat
cikla
maslinovo ulje
prstohvat soli
humus
grčki jogurt
sjeckani svježi peršin
manji mladi luk

Preljev:

žličica meda
žlica aceto balsamica
žlica maslinovog ulja

@anita__dujic

Postupak:

Ogulite i narežite mrkvu, batat i ciklu na manje komade. Stavite ih na lim za pečenje, posolite i pokapajte maslinovim uljem. Pecite 30–40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. U zdjelici pomiješajte med, aceto balsamico i maslinovo ulje.

Pred kraj pečenja, prelijte povrće ovom smjesom i vratite u pećnicu na još nekoliko minuta. Na dno zdjelice stavite sloj humusa pa jednako toliko grčkog jogurta. Na vrh složite pečeno povrće i pospite nasjeckanim peršinom i mladim lukom.

@anita__dujic

Foto: Instagram



Lidl


Franck


Slični članci