Make your day different

Logo Cover

Razmazite sva osjetila kroz jedinstven obilazak u jednu od najljepših hrvatskih vinarija! Evo u čemu ćete sve moći uživati u luksuznom istarskom raju

U istarskoj oazi luksuza za sva osjetila – Meneghetti Wine Hotel & Winery, nedavno je niknulo impresivno zdanje vinarije i pratećih objekata koji čuvaju vrhunska Meneghetti vina, maslinova ulja i druge birane delicije. Arhitektonska je to poslastica koja se, zaogrnuta šumom i u neposrednoj blizini mora, savršeno stapa s bajkovitim istarskim krajolikom. Obilazak novootvorene vinarije avantura je koja ne smije izostati u vašoj zbirci nezaboravnih iskustava ovoga ljeta, a u nastavku otkrivamo što vas sve tamo očekuje…

U moru ljepota koje Hrvatska krije, na samom vrhu sjedi istarsko imanje Meneghetti koje, osim hotela i privatnih vila, svojim gostima nudi i priliku posjete jednu od najekskluzivnijih vinarija i prepuste se kušanju vrhunskih vina dok odmaraju daleko od očiju znatiželjnika.

Vino je, uz maslinovo ulje, važan dio iskustva tijekom svakog posjeta ovoj luksuznoj stanciji smještenoj u očaravajućim istarskim Balama. Nova razina sofisticiranosti uživanja u prestižnim Meneghetti etiketama odlika je pažljivo i stručno osmišljenih degustacijskih programa.

 

Degustacije vina u novoj Meneghetti vinariji, koja je otvorila svoja vrata 18. ožujka ove godine, najbolje odražavaju izreku da je putovanje cilj. Iskusni sommelieri provest će vas kroz vinsku kartu od 14 probranih Meneghetti etiketa u moderno uređenoj i vrhunski opremljenoj vinskoj oazi.

Za zaokruženo hedonističko iskustvo tu je i nezaboravni Meneghetti Brandy uz koji će najbolje pristajati cigare porijeklom iz Nikaragve, ručno rađene prema čuvanoj recepturi s Meneghettijevim potpisom.

S obzirom na to da vrhunske kapljice idu ruku pod ruku s ukusnim zalogajčićima, gosti na raspolaganju imaju i ekskluzivnu gastronomsku ponudu autohtonih proizvođača. Meneghetti i tim putem djeluje u podizanju regije na svjetsku kartu, nudeći posjetiteljima gastronomsko iskustvo za pamćenje.

Degustacijski program Wine flight nudi delicije poput paštete od jadranskog brancina, terrine od prepelice s grožđem, goveđe breasole s celerom i mariniranim gljivama, uz koje, po želji, možete kušati i maslinova ulja Meneghetti (Leccino, Bjelica, Rosulja, Izbor), a sve je to tek manji dio kulinarskog iznenađenja.

Jela s wine flighta mogu biti idealna varijanta popularnog bruncha ili laganog ručka koji će podjednako odgovarati gostima koji se odluče za cijeli program, ali i onima s nešto manje vremena na raspolaganju. U tom slučaju, gost može samostalno birati vina i zalogajčiće s jelovnika te kreirati svoju idealnu kombinaciju i količinu.

Istinske ljubitelje i poznavatelje vina posebno će oduševiti VIP tasting room namijenjen posebnim prilikama u privatnom okruženju. Specifičnost i ekskluzivnost ove ponude rezervirana je za Meneghetti Red arhivska vina od 2009. do 2017.

Meneghetti vina

Njima se svakako može pridružiti i nova Meneghetti vinska zvijezda – izvanredna Val Gambalera, koja spada u skupinu vrhunskih vina svjetskih razmjera za najrazmaženija nepca.

Vinogradarsko umijeće i naklonost prirode 2015. godine urodilo je ovom kupažom savršenog balansa između Merlota i Cabernet Sauvignona u omjeru 50:50 te svrstalo profinjenu Val Gambaleru među rijetka i neponovljiva iskustva koja jednostavno morate probati.

Meneghetti vinarija

Kako biste doživljaje iz vinarije ponijeli sa sobom i upamtili za cijeli život ili ih približili nekome tko još nije imao priliku iskusiti ih na vlastitoj koži, u Meneghetti Butigi možete kupiti mnogobrojne birane delicije.

Na vrhu ljestvice bogate ponude svakako sjede biran sirevi, domaće kobasice, pršut te jedinstveni proizvodi s kojima će se neki susresti prvi put i odmah ih zavoljeti.

To su, primjerice, karamela od kozjeg sira Kumparička, aromatizirani cvijet soli infuziran u vinu Meneghetti Red ili ručno rađene praline koje izgledaju kao prava mala remek-djela.

Meneghetti vinarija

Organizirani obilasci vinarije

Svakog dana uz prethodnu najavu, posjetiteljima su dostupni i organizirani obilasci vinarije. U sklopu njih, kušanje vina dobit će i edukativnu notu uz mnoštvo zanimljivih činjenica koje će produbiti znanje svakog posjetitelja.

Ture uključuju obilazak vinograda, proizvodnog pogona, krova vinarije, Barrique Rooma i kušaone. Zadnji je korak obilaska mjesto zvano Storage ‘Sun’, ali detalje o njemu možete otkriti tijekom posjeta. Na navedenim lokacijama u okviru vinarije predstavljaju se i kušaju različite etiketa vina, što pruža dodatnu dinamiku samom programu.

Meneghetti vina

Uz dnevne programe iz ponude vinarije, organizirane su i Noći vina koje se održavaju petkom. One su ujedno i savršen način kako mozete  zaokružiti radni tjedan i proživjeti jedinstveno iskustvo svim osjetilima. Jednom kad postanete dio Meneghettijeve vinske priče, vaše putovanje tek počinje.

Pogledajte GALERIJU:

Meneghetti vinarija
Meneghetti vinarija
Meneghetti vinarija
Kamenice
Meneghetti vinarija
Meneghetti
Meneghetti vinarija
hrana restorana Meneghetti
Kušaonica i vinarija Meneghetti
Kušaonica i vinarija Meneghetti

Foto: promo / Matej Paluh

Slični članci