Make your day different

Logo Cover

Provokativan roman ‘Pedeset riječi za kišu’ govori o posebnim odnosima, onima koji pružaju snagu i poticaj na putu ka slobodi

Zaronite u provokativnu odiseju u poslijeratnom Japanu. Kroz neizvjesnost, glazbu, avanturu, tugu i ljubav, roman ‘Pedeset riječi za kišu’ uči nas o vezama koje nam daju snagu i o tome što nam znači sloboda. Kroz dva desetljeća i na više kontinenata, ovaj epski roman govori o posebnim odnosima, onima koji nam pružaju snagu i poticaj na putu ka slobodi.

Renomirani književni klubovi poput Good Morning America, Barnes & Noble Discover, New York Times Editors Choice i Malala Yousafzai Literati Book Club oduševili su se ovim romanom i odmah po objavljivanju uvrstili u svoj klub. Roman je očarao i čitatelje popularnog Amazona zbog čega se našao među deset najboljih romana 2020. godine.

roman ‘Pedeset riječi za kišu’

Asha piše povijesnu fikciju koja se fokusira na oživljavanje jedinstvenih perspektiva. ‘Pedeset riječi za kišu’ Ashin je prvi roman, a prijevod na hrvatski potpisuje Viktorija Novosel.

‘Divna, emotivna priča… Snažan i samouvjeren prvijenac talentirane mlade autorice’, Kristin Hannah

RADNJA:

 

Kyoto 1948., plavi automobil parkiran pred plemićkom vilom, očajna majka koja ostavlja djevojčicu prisiljenu obećati da će zauvijek biti poslušna. Ostatak života ta ista djevojčica samu će sebe spašavati tako što će uvijek iznova to obećanje kršiti.

@caroline

Kao izvanbračno dijete japanske aristokratkinje i afroameričkog vojnika, Nori od rođenja nigdje ne pripada. Iako su je djed i baka uzeli k sebi, učinili su to samo kako bi je sakrili, užasavajući se mrlje na carskom rodoslovlju, očajni u nastojanju da održe tradiciju u poslijeratnom Japanu.

Poslušna preko svake mjere, Nori prihvaća osamu, boreći se s prirodnim znatiželjom i gorućim pitanjima o tome što se nalazi izvan zidova potkrovlja. Kupke koje izbjeljuju kožu, vojnička disciplina i kažnjavanje neposluha dio su svakodnevice do trenutka kada na imanje stiže novi član obitelji.

Foto: promo/Intagram

Slični članci