Make your day different

Logo Cover

Projekt Okolo ponovno otkriva skriveni street art Zagreba! Umjetnička šetnja oživjeti će skrivene ulice, zaboravljene prolaze i zakutke

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, umjetnički projekt ‘Okol’ ponovno će, od sutra do nedjelje, oživjeti skrivene ulice, zaboravljene prolaze, krošnje zagrebačkih parkova i zakutke Gornjeg grada.

Ove godine ‘Okolo’ će biti posvećen ‘ranjenome’ gradu i stvaranju optimističnije slike Zagreba. Zajedno s domaćim umjetnicima provest će niz urbanih intervencija s ciljem revitalizacije odabranih javnih prostora i okupljanja zajednice oko pozitivnih i lijepih ideja.

 
 

Brojni umjetnici svakodnevno će uljepšavati (u)lice grada, a manje i veće umjetničke priče čekat će da ih spontano ili namjerno otkrijete na više od dvadeset lokacija u centru Zagreba. U ovoj jedinstvenoj umjetničkoj šetnji na svakom koraku iznenađivat će vas street art, svjetlosne, zvukovne, fotografske, zelene, skulpturalne i interaktivne instalacije.

Javier Riera, 2019

U središtu ovogodišnjeg programa je velika svjetlosno-zvučna instalacija kiparice Ide Blažičko i multimedijalnog umjetnika Alexa Brajkovića – ‘Singing Forest’. Instalacija će svoje mjesto pronaći u neposrednoj blizini u potresu teško oštećene zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda, u gornjogradskom Parku Bele IV., koji će se za ovu priliku transformirati u ambijentalnu oazu suvremenih zvukova…

 

Uz Idu i Alexa, svoj umjetnički trag ove će godine ‘Okolo’ po Zagrebu također ostaviti grafički dizajneri klasja&zita i Pavao Kuharić koji će se poigrati novim uličnim formama, zatim kiparice Ana Maria Maravić i Maša Barišić čiji će se ‘Plesači’ i ‘Turisti’ nakratko pojaviti u gradu, zaljubljenica u floru Luna Džidić s kojom ćemo otkriti neke od najčešćih biljaka koje naseljavaju zidove Zagreba te Voona čija će priča slomljenog srca dobiti svoj nastavak.

Ulični umjetnici Boris Bare i Tihomir Krklec  Afrika oslikat će zaboravljene dijelove grada, a kipar Marko Gašparić okušat će se u spoju murala i skulpture, dok će fotografije velikih formata Ernesta Mazarekića dokumentirati ‘potreseni’ Zagreb. Cijeli program možete pratiti na njihovom Facebooku i Instagramu.

Foto: PR

Slični članci