Make your day different

Logo Cover

Prim.dr. Siniša Glumičić otkriva kako stare zvijezde serije ‘Seks i grad’ i trendi Njujorčanke u pedesetima, dostojanstveno ili pretjeruju estetskim zahvatima

Prim.dr. Siniša Glumičić u svojoj novoj kolumni za lifestyle portal Cover Style piše o najslavnijim Njujorčankama koje su ponovo oživjele uloge koje su ih proslavile u novom izdanju serije ‘Seks i grad’ pod imenom ‘And Just Like That’. Nova serija temelji se na knjizi ‘Seks i grad’ autorice Candice Bushnell, kao i na originalnoj seriji koju je stvorio Darren Star. Novo poglavlje u priči broji deset epizoda od po pola sata. Iako je sezonu obilježio izostanak mnogima omiljene Samanthe (Kim Catrall), junakinjama Charlotte York (Kristin Davis), Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) i Mirandi Priestley (Chyntia Nixon) pridružila se glumica Nicole Ari Parker, a u novoj kolumni doznajte kako stare trendi Njuorčanke u pedesetima, da li su se pouzdale u prirodu ili osvježenim izgledu mogu zahvaliti estetskoj medicini.

‘SEX AND THE CITY’ – prije 25 godina i danas..

Prije dva tjedna u prekrasnoj Opatiji održan je 11. međunarodni kongres estetske medicine, tzv CEMS ( Croatian Esthetic Medicine Symposium), koji je okupio najveće eksperte estetske medicine, kako iz Hrvatske tako i podosta izvrsnih predavača iz svijeta.

Prim.dr. Siniša Glumičić

Uz sjajna predavanja i prezentacije najnovijih tehnologija i procedura iz estetske medicine, posebno je zanimljiv bio okrugli stol na temu lultne serije ‘SEX AND THE CITY’, prije i danas.

@adrianwarhol

Naime, svi smo bili zaljubljenici fenomenalne serije ‘Sex i grad’ koja se počela emitirati na malim ekranima krajem 90.- tih i prikazivala je živote četiri mlade Amerikanke, pri tome razbijajući brojne tabue. Otvoreno se govorilo o seksualnosti, orgazmima, estetskoj kirurgiji, botoxu.

Kroz 6 sezona, koje su se redovito pratile živote glavnih junakinja Carrie, Samanthe, Mirande i Charlotte, nedvojbeno su postale integralni dio svakog gradskog društva, posebno ženskih kružoka, te nerijetko otvarale razne teme koje su do tada bile obavijene velom tajne i diskrecije.

@sexandthecity_newyork

Serija je završila 2004 godine, te iako su snimljena i dva filma u kontekstu nastavaka života glavnih protagonistica, nitko nije očekivao nove sezone nakon toliko dugo godina.

Prošle godine iznenadila nas je najava, a ove i emitiranje novog serijala And Just Like That, nastavka kultnog ‘Sex i Grada’, ali u pravom, realnom vremenu, punih 25 godina kasnije, s istim protagonistima u naslovnim ulogama.

Za sve nas koji smo tu negdje generacijski bilo je više nego interesantno vidjeti kako su ostarjele Carrie Bradshaw, kao glavna nositeljica cijele serije, uz nju Miranda i Charlotte, ali i fatalni Mr. Big i Steve, te svi ostali glumci koji se ponovo pojavili u novom nastavku serijala. Jedina koja je izostala, iz nekih samo njima znanih razloga, bila je Samantha, i bogami – uistinu fali.

No svi oni sjajan su primjer kako se stari sa, ili pak bez estetskih korekcija, što ima smisla, a što stvarno nema.

Krenimo od Carrie Bradshaw koju u seriji tumači Sarah Jessica Parker. Osim što je Carrie uklonila pigmentirani madež na bradi odaje dojam žene koja je odlučila prihvatiti svoje godine i stariti sa stilom – bez ikakvih intervencija. I dalje mršava, i dalje prekrasna kada se smije, spada među one osobe koje puno bolje izgledaju takve kakve jesu, nego da je podlegla trendovima i odlučila se za filere, botox ili pak estetske zahvate.

@sarah_jessica_parker_newyork

S druge strane, s profesionalnog gledišta estetskog kirurga, ona upravo predstavlja idealnu osobu za zahvat FACE AND NECK LIFT, kojim bi joj se vrlo lijepo uklonili znakovi starenja, eliminirala suvišna koža lica i vrata te mišići vratili u prijašnji položaj. Kod osobe njezine strukture lica i specifičnosti, kirurški je zahvat definitivno bolja opcija nego ne kirurške metode volumiziranja lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @maido.dodo.dragon

Kao čista suprotnost Carrie u novom nastavku pojavljuje se ‘nova’ Charlotte York koju glumi Kristin Davis, a koja je možda bila i najzgodnija cura u toj famoznoj četvorki u prijašnjem serijalu. Sada, Charlotte je ‘podlegla’ beauty trendovima i odlučila se za filere u području jagodica, podočnjaka, nazolabijalnih bora, kao i botoxiranje čela i područja oko očiju. Sve to zajedno rezultiralo je dojmom ‘napuhnutog’ i neprirodnog lica, oduzimajući onu lijepu prirodnu ljepotu koju inače ima.

Često se na kongresima estetske medicine liječnici pitaju kako je moguće da neke Hollywoodske zvijezde koje si mogu priuštiti najbolje estetske kirurge i najbolje materijale, završe toliko loše nakon neprimjerenih i pretjeranih tretmana? Charlotte je svakako jedan od takvih primjera ali ujedno i oličenje stvarnosti koja nas okružuje gdje i kod nas svako malo na ulici možemo vidjeti upravo takva pretjerivanja gdje se često pitamo da li to je ili nije ona osoba za koju mislimo da ju poznajemo, ali pak izgleda toliko drugačije?!

Mirandi Priestley koju tumači Chyntia Nixon treća dama iz slavnog društva upravo je negdje na pola puta. Naime, kod Mirande se vidi da je radila neke tretmane, kao npr. botox čela i periorbitalnih zona, ali dovoljno umjereno da to nije dovelo do promjena već više osvježenja. Nema znakova kirurgije, a ako su i korišteni fileri, nije bilo pretjerivanja kao u slučaju Charlotte. I da, fali Samantha koju utjelovljuje Kim Catrall. Ne pojavljuje se uopće u ovom novom serijalu, iako se često spominje, ali njezinim nedostatkom osjeća se i nedostatak britkog humora i sexipila.

S druge strane, muškarci su posijedili, dobili trbuščiće.. I konačno Mr Big, u želji da drži formu, na kućnom biciklu doživi infarkt i umre. Nije bilo nikakvih znakova da je itko od muških, iako sporednih protagonista,  u ovom serijalu, posegnuo za nekim tipom estetskog pomlađivanja. Ako i je, to je onda skoro nevidljivo i vrlo diskretno. Uostalom, baš onako kako to i – je u realnom životu, iako muškarci nisu toliko rijetki pacijenti u ordinacijama estetike.

@sexandthecity_newyork

Sve u svemu, godine i proces starenja je nezaustavljiv, što se tako dobro vidi na ovim gore opisanim primjerima. Netko stari ljepše, netko lošije.

Netko odluči nešto poduzeti i pri tome napravi sjajnu stvar, a netko pak pretjera ili nađe lošeg doktora i napravi si više zla nego dobra. A netko, kao Carrie, odluči stariti prirodno, ali definitivno – sa stilom. Pa dok ide ide..

 

Prim.dr. Siniša Glumičić

Foto: Cover Style/Instagram


Hzzo


Slični članci