Make your day different

Logo Cover

Pridržavajte se ovih 8 malih pravila koja će Vas učiniti sretnima baš svaki dan

Stručnjaci za sreću znaju da se ona krije u malim stvarima, sitnicama koje bismo za sebe trebali činiti svaki dan, ako stvarno želimo biti istinski sretni i zadovoljni životom kojeg imamo. Srećom, oni znaju da je sreća stanje uma i da se dobrim treningom može istrenirati čak i ona. Evo kako…

Želite li biti sretni? ‘Oh, kakvo glupo pitanje’, reći ćete, međutim, to je pitanje jako važno jer onaj tko je svjestan da sreća nije stvar materijalnog bogatstva, svjestan je i da se sreća može osjetiti onda kad smo psihički spremni biti sretni. A to stanje uma traži valjan trening, znajte i to, no srećom, taj trening nije ni težak niti kompliciran.

Zato što se sreća krije u malim stvarima, potrudite se doseći ih. Svaki dan, kroz male stvari koje savjetuje stručnjak za sreću Andy Cope, jedan od autora knjige ‘The Little Book of Emotional Intelligence: How to Flourish in a Crazy World.’On je sastavio listu koju može ispuniti svatko tko se želi napuniti s malo više životne pozitive.

1. Promijenite perspektivu

Ponedjeljak je koma, a petak savršen dan? Ma dajte…

@thoughtcatalog

2. Više se grlite

Prosječan zagrljaj traje 2,1 sekunde no endorfini, hormoni sreće koji se pritom otpuštaju, traju znatno duže.

3. Budite se zahvalni

Ne težite savršenstvu, budite sretni i zahvalni na tome što vas možda ne boli zub i zdravlje vas još uvijek dobro služi.

4. Napišite listu 10 najsretnijih trenutaka u svom životu

I shvatit ćete da se svi odreda tiču iskustava, doživljaja, a ne materijalnih stvari. I zato težite k tome da si češće priuštite sretne doživljaje.

@thoughtcatalog

5. Sjetite se pravila 90/10

Deset posto sreće ovisi o onome što nam se dogodilo ili se događa, a 90 posto o našoj reakciji na to što nam se dogodilo. Poanta je pronaći pozitivu u svemu što nam se događa.

6. Prakticirajte pravilo o 4 minute

Gdje god dođete, na posao, u goste, u izlazak…, prve četiri minute budite najbolja verzija sebe te si dozvolite da vas taj zanos što više zarazi.

7. Napišite svojih 5 najjačih karakternih crta

Tako ćete ih postati svjesniji, pa ćete češće vidjeti i prilike u kojima se možete iskazati.

@thoughtcatalog

8. Ljestvica od 1-10

Što Vam se god loše dogodilo, dajte lošem ocjenu od 1-10, s tim da je 10 smrt. Dakle, ako je u pitanju smrt normalno je da se nećete moći pokrenuti, a za sve ostalo jednostavno dignite glavu i nastavite.

@thoughtcatalog

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci