Make your day different

Logo Cover

Prerani odlazak samozatajne ljepotice Tatjane Patitz modni je svijet zavio u crno, a sad je poznat uzrok smrti slavnog supermodela iz 90-ih

Tatjana Patitz, njemački supermodel iz 90-ih, preminula je zbog posljedica raka dojke u svom domu u Santa Barbari, potvrdila je tižnu vijest njezina agentica Corinne Nicolas. Odlazak jednog od najvećih supermodela 90-ih modni svijet zavio je u crno.

Prerana smrt manekenke iznimne mistične ljepote koja nije blijedila ni u 57. godini, šokirala je svijet. Samozatajna i uvijek svoja Tatjane Patitz izabrala je odlazak bez pompe, boreći se s rakom u tišini svog doma, u Santa Barbari.

Iza sebe je ostavila impresivnu modnu biografiju i 19 – godišnjeg sina Jonaha, manekena u usponu. Dobila ga je u braku s Jasonom Johnsonom, marketinškim stručnjakom, kad je malo po malo smanjivala pojavljivanja na modnim pistama.

 

 
View this post on Instagram

 

A post shared by Tatjana Patitz (@tatjanapatitz)

‘Tatjana je uvijek bila europski simbol šika, poput mješavine Romy Schneider i Monice Vitti’, prisjetila se najmoćnija žena u modnom biznisu, Anna Wintour, čija je modna biblija Vogue prva obznanila vijest o preranom odlasku slavne ljepotice iz Hamburga.

‘Bila je daleko manje vidljiva od svojih vršnjakinja – misterioznija, odraslija, nedostižnija – i to ju je činilo posebno privlačnom’, kazala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @tb1306

Krasila je brojne naslovnice modnih magazina poput Voguea, Harper‘s Bazaara i Marie Claire, a bila je model za Versace i Chanel.

Tatjana Patitz bila je možda najpoznatija i po ulozi u spotu Georgea Michaela za pjesmu ‘Freedom‘, u kojem se pojavila zajedno uz bok s Cindy Crawford, Lindom Evangelistom i Christy Turlington.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Kalognomos (@alexkalognomos)

Foto: Instagram

Slični članci