Make your day different

Logo Cover

Preminuo je legendarni glumac Mustafa Nadarević! Nakon duge borbe s teškom bolešću odlazak jednog od najvećih mnoge je rastužio….

Glumački velikan Mustafa Nadarević preminuo je u 77. godini života, javlja Radio Sarajevo. Vijest o smrti legendarnog bosanskohercegovačkog glumca, koji je preminuo u nedjelju nakon duge borbe s karcinomom pluća, rastužila je njegove brojne štovatelje, koji se od njega opraštaju na društvenim mrežama.

Vijest o smrti glumačkog velikana Mustafe Nadarevića potvrdio je glumac Moamer Kasumović njegov kolega iz serije ‘Lud, zbunjen, normalan’, koji je tužnu vijest objavio na Facebooku.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Nadareviću je bio dijagnosticiran karcinom pluća, a nedavno je bio otpušten iz bolnice te je boravio u kući u Zagrebu i kako su pisali mediji, nije izlazio iz kuće zbog epidemiološke situacije.

Mustafa Nadarević rođen je u Banjoj Luci 1943. godine. Tijekom iznimne glumačke karijere za svoj je rad dobio niz priznanja i nagrada, a među njima i nagradu ‘Vladimir Nazor’ za životno djelo 2016. godine.

 

  Advertisement

Kazališnu karijeru Mustafa Nadarević započeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u  Zagrebu. Prve je velike uloge dobio u domaćim kazališnim komadima – Bogdana u ‘Hvarkinji’, Pometa u ‘Dundi Maroju’, Miletića u ‘Ostavci’, Leonea u ‘Gospodi Glembajevima’.

Glumio je i Cyranoa, Figara i M. P. Murphyja, a filmsku karijeru započinje početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća u sporednim ulogama.

U filmu ‘Otac na službenom putu’ Emira Kusturice 1985. godine istaknuo se ulogom Zijaha. Zatim su uslijedili filmovi ‘Već viđeno’ Gorana Markovića 1987. godine, ‘Glembajevi’ Antuna Vrdoljaka 1988. godine, potom ‘Kuduz’, ‘Gluvi barut’, ‘Praznik u Sarajevu’, ‘Puška za uspavljivanje’, ‘Ničija zemlja’, ‘Gori vatra’, ‘Nafaka’ i mnogi drugi.

Publiku ispred malih ekrana oduševio je ulogom Izeta Fazlinovića u seriji ‘Lud, zbunjen normalan’ koja je snimana od 2007. do 2016. godine.

Kao redatelj je debitirao 1992. godine s predstavom ‘Let iznad kukavičjeg gnijezda’, a nakon toga postavio je nekoliko velikih predstava – ‘Balkanski špijun’ Dušana Kovačevića, ‘Zabune’ Alana Ayckbourna u Satiričnom kazalištu Kerempuh, ‘Hasanaginica’ Milana Ogrizovića u Hrvatskom narodnom kazalištu i Narodnom pozorištu u Sarajevu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by branko djuric (@branko_djuric_djuro)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marijana Mikulić (@maremikulic)

Foto: Facebook

Slični članci