Make your day different

Logo Cover

Predstavljen program ovogodišnjeg Festivala tolerancije! Među brojnim poznatim damama posebnu pozornost privukla je Judita Franković, a evo i zašto….

Festival tolerancije, uoči svog ovogodišnjeg jubilarnog 15. izdanja, okupio je prijatelje festivala u caffe galeriji Velvet. Druženje povodom festivala nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i kulturnog života poput Judite Franković, koja je modno zablistala u haljini stvorenoj za ljetna druženja, Marka Petrića, Tihane Harapin Zalepugin, Loredane Bahorić, Kristine Krepele i brojnih drugih.

Festival se ove godine održava od 1. do 10. srpnja na zagrebačkom Bundeku, a posjetitelje očekuju brojni filmovi, poput nominiranog za Oscara Quo vadis, Aida?, Here we move here we groove, Bijeg u pobjedu, Skriveno djetinjstvo: Vesnina priča, ‘Čopor, Crni Isus’ i brojni drugi.

Tim Festivala tolerancije Hrvoje Pisec, Katarina Hansell Bakić, Nataša Popović, Katarina Juras, Marija Antić, Vladimir Kosić

Posjetitelji će moći pogledati i tri izložbe koje će ih potaknuti na promišljanje što je to tolerancija te koliko smo daleko spremni ići u zagovaranju iste.

Izložbom ‘U fokusu’ Festival tolerancije nastavlja praksu samostalne produkcije izložbi koje tematiziraju pitanje izbjeglica, migranata i azilanata u hrvatskom društvu.

Druga izložba bit će video instalacija naslova ‘Mi’, a nastat će u realizaciji produkcijske kuće Sekvenca, odnosno pod režijskom palicom jednog od najznačajnijih hrvatskih redatelja mlađe generacije, Jure Pavlovića.

 
Judita Frankovic Brdar

Namjera je osvijestiti problem izbjeglištva podsjećanjem javnosti da se takva situacija može desiti bilo kome i da izbjeglice trebamo promatrati na isti način kako promatramo sami sebe.

Izložba i perfromans na izbjegličku tematiku su pripremljeni u suradnji s UNHCR-om Hrvatska. Treći izlet u nefilmske vizualne umjetnosti 15. Festivala tolerancije je izložba fotografija ‘Zato što postojim’ nagrađivanog austrijskog fotografa Christophera Mavriča pripremljena u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom. Izložba je to portreta osoba s invaliditetom s kojom nas Mavrič upozorava kako je vrijeme da zajedno promislimo o kvaliteti života u doba starosti.

Natalija Đorđević

Glazbeni program zaokružit će cjelokupnu priču festivala, tako će tijekom 10 dana srpnja nastupati Porto Morto u DJ set izdanju, Vlatko Stefanovski, Edo Maajka, TBF, Dramas iz Austrije, Ex Auro iz Mađarske te još brojni drugi glazbenici.

Morana Saračević i Martina Cicko Karapetrić

‘Filmski se program 15. Festivala tolerancije na neki način počeo raditi još prošle godine kad smo otkrili velike potencijale Bundeka za filmske manifestacije. Pedesetak filmova iz cijeloga svijeta odabrano je u skladu s našom misijom koja se najlakše opisuje kao zagovaranje demokratskog društva, tolerancije i poštivanja ljudskih prava. Filmovi će svi redom biti hrvatske premijere, prikazivani i nagrađivani na najznačajnijim svjetskim festivalima. Našu publiku dakle očekuje niz zabavnih i pametnih filmova, ali i nekoliko intrigantnih izložbi te atraktivnih koncerata. Poanta je: nema ‘ali’ kad govorimo o 15. Festivalu tolerancije!’ izjavio je Hrvoje Pukšec, programski direktor Festivala tolerancije.

Mila Elegović

‘Ovogodišnje izdanje je pred nas stavilo nove izazove, no sigurni smo kako će 15. Festival tolerancije biti najveći do sada. Ono što nam je bilo važno svih ovih godina, promicati toleranciju, solidarnost i mir, cilj će nam biti i dalje. Beskompromisno zagovaranje pozitivnih društvenih promjena. Vidimo se na 15. Festivalu tolerancije’, rekla je Nataša Popović, direktorica festivala.

Mada Peršić

Druženje povodom festivala nisu propustile ni brojne osobe iz javnog i kulturnog života poput Judite Franković, koja je modno zablistala u haljini stvorenoj za ljetna druženja, Marka Petrića, Tihane Harapin Zalepugin, Loredane Bahorić, Kristine Krepele i brojnih drugih.

Pogledajte FOTO galeriju:

Loredana Bahorić
Kristina Krepela
Katarina Madirazza

 

Erna Rudnički
Anamarija Žužul
Ana Maria Ricov

 

Foto: Sanjin Kaštelan/promo

Slični članci