Make your day different

Logo Cover

Predstavljamo hedonistički maraton koji je zaludio domaće trkače

Po uzoru na poznatu francusku utrku Le Marathon de Medoci i ove se godine, po četvrti put zaredom održava njezina hrvatska inačica pod imenom Istrian Wine Run, čija ruta veže najatraktivnija mjesta sjeverozapadne Istre s konačnim ciljem u Umagu.

Tko bi pomislio da je kombinacija litara i litara vina, obilja hrane i trčanja dobra ideja osim dekadentnih Francuza? Francuski Le Marathon de Medoc, prva i najslavnija vinska utrka na svijetu, pokrenuo je inovativni i trendi turistički proizvod koji sve više dobiva na popularnosti. Kako i ne bi? Istraživanje čarobnih brežuljaka Bordeauxa u spoju s dobrim vinima, gastronomskim specijalitetima i dobrom zabavom zvuči kao san snova za one koji traže aktivan odmor.

 

 

Istrian Wine Run je jedinstvena hedonistička utrka koja je svake godine sve posjećenija pa je tako samo prošle godine okupila više od 1200 natjecatelja iz svih krajeva svijeta. Ovogodišnje izdanje održava se 2. rujna u Umagu, a žedni natjecatelji imat će priliku iskušati vrhunsku vinsku ponudu poluotoka uz tradicionalne domaće zalogaje i tako na najbolji mogući način doživjeti autentičnu istarsku gostoljubivost, dok istražuju pitoreskne krajolike hrvatske Toscane.

 

 

Posebna je zanimljivost da će se uz klasičnu degustaciju vina čak 16 vrhunskih istarskih vinarija, poput: Capo, Cattunar, Coronica, Kabola, Novacco, Vina Prelac, Ravalico, Sinković, Veralda, Gambaletto, Kozlović, Degrassi, Benčić, Franković, Cuj i Matošević, na ovogodišnjoj utrci moći kušati i jedinstveni svemirski teran. Pitate se čime je ovaj teran zaslužio kozmičku titulu? Evo i objašnjenja.

 

 

„Ovaj teran miješa se s 56 najboljih terana ostalih istarskih vinara i putuje na mjesec u sklopu Google Lunar X natječaja u kojemu sudjeluje i hrvatski Team Synergy Moon“, pojasnio je Senad Hodžić, organizator utrke, dodavši da se prema željama prošlogodišnjih natjecatelja utrka ove godine održava u subotu umjesto nedjelje, kako bi se sudionici bezbrižno mogli zabavljati do sitnih večernjih sati.

 

 

Svi zainteresirani mogu se natjecati u tri kategorije: maratonu, polumaratonu ili timskoj štafeti, koju čine tri dionice po sedam kilometara, a za pripadnike medije organizirana je i posebna novinarska štafeta. Bez obzira što je u ovoj utrci dobar provod na prvom, a rezultat u drugom planu, pobjednike i dalje očekuju atraktivne nagrade koje se mjere u litrama. Tako najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji očekuje količina vrhunskog vina razmjerna njihovoj kilaži, a posebne nagrade pripremljene su i za najbolje timove u štafetama, kao i za najatraktivnije maske.

 

 

Istrian Wine Run nudi ponešto za svakoga pa tako i za roditelje trkače. Sportski nastrojeni mališani moći će nastupiti u dječoj utrci, dok će roditelje trkače posebno razveseliti bogati dječji animacijski program koji će trajati tijekom cijele vinske utrke. Stoga, ako ste u potrazi za aktivnim i zabavnim odmorom uz obilje istarskih specijaliteta i vrhunskih vina, uputite se početkom rujna u Umag na spektakularni Istrian Wine Run.

Fotografije: press

Slični članci