Make your day different

Logo Cover

Poznati se opraštaju od Marine Tucaković: Severina se prisjetila nedavnog razgovora, Massimo opisao kako su stvarali pjesmu, a Tonči Huljić mnoge ganuo do suza

Čitavu regiju sinoć je šokirala vijest o odlasku cijenjene hitmejkerice Marine Tucaković. Legendarna autorica preminula je u 68. godini nakon duge i teške borbe s rakom dojke, a njezin odlazak ostavio je u suzama milijune prijatelja, kolega i obožavatelja. Od beogradske tekstopiskinje opraštaju se brojna poznata lica s kojima je za života surađivala. Splitska pjevačica Severina emotivnim riječima prisjetila se njihovog nedavnog razgovora, glazbenik Massimo Savić ne krije koliko je shrvan, a Lepa Brena nikoga nije ostavila ravnodušnim moćnim porukom kojom joj je uputila posljednje ‘zbogom’…

Jučer nas je zauvijek napustila jedna od najpoznatijih hitmejkerica Marina Tucaković. Omiljena autorica preminula je u 68. godini u Beogradu i svojim odlaskom ražalostila prijatelje i obožavatelje diljem regije.

Poznata tekstopiskinja nekoliko je godina vodila tešku bitku s rakom dojke, a stanje joj se posljednjih dana znatno pogoršalo. Zadnje dane života Marina je provela u beogradskom KBC-u Dragiša Mišović, gdje je bila priključena na respirator, a iza sebe je ostavila neutješnog supruga Aleksandra Radulovića Futu i sina Milana Laću Radulovića.

@marina.tucakovic

Beogradska tekstopiskinja prvi veliki uspjeh postigla je 1982. godine, kada je za pop grupu Zana napisala pjesmu ‘Dodirni mi kolena’. Od tada je svojim tekstovima doprinijela uspjehu mnogih estradnih zvijezda, kao što su Goran Bregović, Severina, Zdravko Čolić, Lepa Brena, Željko Joksimović, Neda Ukraden i drugi.

 
 

Poznata lica ne kriju koliko su shrvana zbog odlaska jedne od najvećih autorica s ovih prostora, a na društvenim mrežama brojni glazbenici uputili su joj posljednje pozdrave te se prisjetili trenutaka po kojima će je zauvijek pamtiti.

 
@massimo.official / @badrich / @severina / @vladokalember

Nitko nije znao sakrit suze k’o Marina… Sve ih je izlila u tekstove, u tekstove koje nitko nije pisao kao ona; bila je pismena i muzikalna, njeni su se tekstovi organski lijepili za glazbu. Zato je bila najbolja. Barem 50% pjesama koje slušate je ona napisala. Obradila je sve teme ženskih i muških emocija. Pisala je za mnoge izvođače. Imala sam sreću jer je pisala i za mene… ‘Srce, imam za tebe tekst…’, i pošalje mi. ‘Imaš pravo’, ‘Tridesete’…’, započela je splitska glazbenica Severina na Instagramu uz snimku s večere na kojoj se družila s Marinom Tucaković.

  Advertisement
  Advertisement
@severina

‘Ali pamtit ću je po veselju, nagovorila me na ‘Silikone’, umirale smo od smijeha na tekst, na njen tekst, jer ako je itko bio duhovit, bila je ona. Bile smo ‘naše’, znala je opčarati ljude svojom nevjerojatnom lucidnošću i duhovitošću. U svojoj borbi za preživljavanje do nekidan me pitala kako sam. ‘Kako je mali?’. ‘Dobro je, Maki. Ako te ne stave u čitanke, puštat ću mu tvoje pjesme… Dobro smo, Maki… Kako si ti?’. ‘A evo, šta znam, čas dobro, čas loše, ali guram…”, prisjetila se pjevačica njihovog nedavnog razgovora i rasplakala mnoge.

@severina

‘Ide ona, gore, mirna, ide gore… Gura… Jedna i jedina Marina… Imala je oči boje vena, boje vena, boje Dunava. ‘U jednom danu se rodiš, umreš, zaljubiš, upoznaš osobu koja ti promjeni život, u jednom danu se sve dogodi…’ Pamtim je ovakvu’, zaključila je glazbenica kojoj je neprežaljena hitmejkerica napisala mnoge pjesme, poput ‘Gas, gas’, ‘Unaprijed gotovo’ i ‘Tridesete’.

Pogledajte VIDEO:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

 

Pjevač Massimo Savić oprostio se od svoje prijateljice i suradnice nikad emotivnijom porukom uz njezinu crno-bijelu fotografiju: ‘Draga Marina, nezamislivo mi je, i nakon toliko godina, složiti set listu bez ‘Stranca’. I jučer je publika sa mnom i bendom tu pjesmu, na koncertu u tvom Beogradu, pjevala najglasnije. Nismo ni slutili kakvu tužnu vijest će donijeti danas. Ostaju ‘Stranac u noći’ i toliko drugih pjesama. Hvala ti. Zauvijek ćeš biti tu. U stihovima. I sjećanjima. Iskrena sućut tvojim najbližima.’

@massimo.official

Ni glazbenik Vlado Kalember nije propustio priliku uputiti posljednje pozdrave poznatoj hitmejkerici: ‘Sam sebi sam već užasan s ovakvim objavama. Nema goreg naslova od: ‘Zbogom i tebi Marina’. Vjerojatno je razlog tome što sam imao sreću što sam živio i radio u vrijeme velikana. U vrijeme glazbenih dinosaurusa. U vrijeme ‘dok se gradio Rim’. Nisi bila velikan, bila si najveća. Nismo puno surađivali, ali dovoljno da bude nezaboravno.’

‘Nikad neću zaboraviti, sjedim u tvojoj kuhinji, ti u jednoj ruci držiš malu bebu, s drugom spremaš ručak, ja sjedim za kuhinjskim stolom s gitarom i pravimo pjesmu. Siguran sam da ljudi koji se ne bave tim poslom ne zamišljaju da se i tako prave pjesme’, prisjetio se pjevač.

@vladokalember

‘Ne znam postoji li, kako se sad voli reći, na ovim prostorima i jedan uspješan izvođač s kojim nisi surađivala. Kome nisi pomogla na tom putu i usmjerila ga u smjeru uspjeha i tako mu u potpunosti promjenila život. Mnogima koji pišu melodije si pomogla da naprave nezaboravne pjesme. Bez tvojih tekstova to sigurno nebi bile. Ima njih dosta koji to umiju, ali nitko kao ti. Zbogom Marina, zbogom najveća. Možda se u svijetu tvojim odlaskom neće puno toga promijeniti, ali u svijetu glazbe hoće. Bit će još pjesama, ali bojim se nikad više tako dobrih’, zaključio je osnivač benda Srebrna krila.

Glazbenik Tonči Huljić posljednje ‘zbogom’ beogradskoj tekstopiskinji uputio je kratkom, ali moćnom porukom na svom Instagram profilu i poručio kako će uvijek biti uz njezinu obitelj: ‘Draga Marina, kakvi smo bili na zemlji, bit ćemo i na nebu. Prijatelji za vijeke vjekova. Pazit ćemo na Futu i Laću.’

@toncihuljic_official

Pjevačica Nina Badrić slomljena je zbog smrti autorice s kojom je surađivala na pjesmi ‘Dan D’, a njezin odlazak obilježila je dirljivom objavom na svojoj Facebook stranici.

Draga Marina, počivajte u miru… Hvala vam za sve pjesme koje su obilježile naše živote. Sretna sam pa u svojoj karijeri imam pjesmu koju ste mi Vi napisali’, napisala je zagrebačka glazbenica.

Facebook Nina Badrić / Screenshot

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Badrić (@badrich)

Diplomirana novinarka Milana Vlaović Kovaček također je teško primila vijest o odlasku beogradske hitmejkerice koju je za života imala prilike upoznati.

Poznata spisateljica nakratko se vratila u prošlost i prisjetila jednog njihovog susreta, a uz zajedničku fotografiju na Facebooku je poručila: ‘Pamtim je ovakvu. Počivaj u miru, velika majstorice riječi.’

Facebook Milana Vlaović Kovaček / Screenshot

‘Što god da kažem za Marinu, uvijek je malo. Otišla je žena pjesnik svih nas, naš prijatelj i drug, koja je znala kao skener naše duše što mislimo i osjećamo. Nikad se neće više roditi takva žena koju smo svi voljeli i poštovali. Ostat će njeni tekstovi kao pečat svih nas, jednog vremena u kojem smo imali najvećeg pjesnika i druga, prijatelja’, riječi su kojima je srbijanska glazbenica Lepa Brena odala počast svojoj dugogodišnjoj suradnici i prijateljici.

Neka joj je laka zemlja i neka nas sad gleda s nekog boljeg mjesta. Volimo te, Marina. Voljet ćemo te uvijek i poštovati jer si nam svojim djelima uljepšala živote, gdje smo tvoje riječi pretočili u emociju koju su svi osjetili. Počivaj u miru’, napisala je uz njihovu zajedničku fotografiju iz prošlosti.

@lepabrenaa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zeljko Joksimovic (@zzeljko)

Foto: Instagram / Facebook

Slični članci