Make your day different

Logo Cover

Poznati se opraštaju od glumca Nenada Cvetka: Nataša Janjić zahvalila se za svaki osmijeh, Tarik Filipović ostao je slomljenog srca, a za Bojanu Gregorić riječi su suvišne

Glumac Nenad Cvetko preminuo je u dobi od 53 godine nakon borbe s teškom bolešću, a njegov odlazak ostavio je u suzama mnoge prijatelje, kolege i obožavatelje. Od kazališnog glumca opraštaju se brojna poznata lica, a oni koji su ga poznavali opisali su ga kao skromnog i nenametljivog čovjeka, uvijek spremnom pomoći i uputiti lijepu riječ. Glumica Nataša Janjić Medančić zahvalila mu se za svaki osmijeh, kazališna i televizijska zvijezda Anja Šovagović Despot posvetila mu je stihove legendarnog pjesnika, a Tarik Filipović ostao je slomljenog srca…

Nenad Cvetko, glumac Dramskog kazališta Gavella preminuo je u utorak ujutro u 54. godini života nakon borbe s teškom bolešću, doznaje 24sata.

Vijest o odlasku kazališnog i televizijskog glumca potvrdio je Dražen Ferenčina, ravnatelj Gavelle. Nenad Cvetko prije dvije godine otkrio je kvržicu na vratu, a u jednom trenutku ostao je bez glasa. Nakon toga dijagnosticiran mu je karcinom glave i vrata, a zbog kemoterapije u jednom trenutku imao je svega 35 kila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Siniša Ružić (@sinisa.ruzic)

Nenad Cvetko rođen je 27. prosinca 1969. godine u Zürichu. Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu upisao je 1990. godine, a od 1998. stalni je član GDK Gavella.

Prije dvije godine je slučajno otkrio kvržicu na vratu, a u jednom je trenutku i ostao bez glasa. Dijagnosticiran mu je karcinom glave i vrata.

@tarikfilipovic / @nanulananula /@anabegictahiri /@bojana.g.v

‘U vrijeme kad sam morao crpiti energiju koju nisam imao, pao sam na 35 kilograma. Efekti zračenja i kemoterapije još djeluju. Čak i sad, nakon tri mjeseca, oni još nisu procesuirani u mojem organizmu. U principu, da kucnem o drvo, sve je ostalo sama pozitiva’, izjavio je prošle godine za Večernji list.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli (@nanulananula)

Cvetko je u svojoj dugogodišnjoj glumačkoj karijeri ostvario brojne kazališne uloge, ali i filmske te televizijske uloge. Domaća publika pamti ga po ulogama u serijama ‘Stipe u gostima’, ‘Odmori se, zaslužio si’ i ‘Larin izbor’, a glumio je i u filmovima ‘Ti mene nosiš’ i ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’.

Brojna poznata lica uputila su posljednje pozdrave talentiranom glumcu na društvenim mrežama, a u svojim objavama prisjetili su se nekih od najljepših trenutaka po kojima će ga zauvijek pamtiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dalibor Matanic (@dalibormatanic)

Redatelj i scenarist Dalibor Matanić oprostio se od voljenog kolege uz kratku, ali emotivnu posvetu. ‘Adio Cvetko, ti jedno prekrasno ljudsko biće’, poručio je cijenjeni redatelj uz crno-bijelu fotografiju prerano preminulog glumca.

‘Zbogom maček, bok ribica. Hvala ti na povjerenju, prijateljstvu, i što si bio tako čaroban glumac. Toliko toga bi se moglo pričati. Sve znaš’, riječi su koje je uputio glumac Siniša Ružić putem Facebooka, ne skrivajući koliko ga je pogodio odlazak osebujnog glumca.

Uspješni glumac i voditelj Tarik Filipović oprostio se od Nenada Cvetka slomljenog srca, podijelivši njegovu fotografiju na Instagram Storyju.

‘Cvetkić moj dobri’, napisao je kratko glumac uz emotikon slomljenog srca.

@tarikfilipovic Instagram Story/Screenshot

‘Dragi naš Cvec, sekice, brate…Hvala ti za sva scenska i izvanscenska veselja. Nema suza toliko koliko smo se smijali s tobom’, riječi su kojima se od glumca oprostila televizijska i kazališna glumica Nataša Janjić Medančić.

@nanulananula Instagram Story/Screenshot

Mnoge je posebno dirnula posveta kazališne i televizijske glumačke dive Anje Šovagović Despot, koja se od voljenog kolege oprostila posvetivši mu stih iz hrvatskog pjesnika Tina Ujevića.

@anjasovagovic Instagram Story/Screenshot

‘Leti k’o lišće što vir ga vije, za let si, dušo, stvorena! Dragi, dragi, my baby, Cvetko moj, prijatelju, neka ti je Božji, nebeski, anđeoski, blagoslov i mir’, poručila je shrvana glumica.

@anabegictahiri Instagram Story/Screenshot

Glumica Ana Begić Tahiri prisjetila se njihove zajedničke predstave ‘Popcorn’ i poslala kratku, ali snažnu poruku: ‘Dobri Cvetko. A sad gore sve ISPOČOTKA (Popcorn)’.

Odlazak osebujnog glumca pogodio je i Bojanu Gregorić Vejzović, za koju su riječi suvišne. ‘Nema riječi…Cvetko’, poručila je glumica uz emotikon slomljenog srca.

@bojana.g.v Instagram Story/Screenshot

Domaći glumac Amar Bukvić također se oprostio od preranog preminulog kolege, podijelivši njihovu zajedničku fotografiju.

@amar_bukvic Instagram Story/Screenshot

‘Zbogom, dragi prinče. Počivaj u miru, mili moj…’, napisao je glumac, ne skrivajući tugu zbog odlaska dragog kolege i prijatelja.

Domaći redatelj Anđelo Jurkas priznao je koliko je Nenad Cvetko bio neshvaćen. ‘Nenad Cvetko – jedan od onih glumaca čije lice i glumačku ekspresiju jednom vidiš i ne zaboraviš. I jedan od onih toliko, toliko toliko, premalo korištenih faca domaćeg filma. Rijetki su ga kužili i koristili koliko bi talent opravdao i bio pamćen po puno više od epizoda u sapunicama. Sjajna drametina “Ti mene nosiš, genijalnom “Vidimo se” ili zajebanciji “Narodni heroj Ljiljan Vidić” ili “Zakon”, kamo god je stavljen, profunkcionirao je. Lik poput Frane Dijaka i taj profil glumaca koji mogu vjerojatno sve, ali iz nekog razloga (nimalo nejasno kojeg) to sve ih zaobiđe. Kad si u pedesetima mlad i preran za odlaske ne bi li smrt prestigla činjenicu koliko je sjajan tip bio.’

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram/Facebook

Slični članci