Make your day different

Logo Cover

Poznate dame u prvom redu na rođendanskoj reviji dvojca eNVy room! Ljupka Gojić Mikić stigla u razigranom izdanju, Jelena Rozga vjerna klasici s pomakom

Spektakularnom revijom, koja je povodom dvadesete obljetnice modne kuće eNVy room sinoć održana u impozantnom prostoru Rimac Campusa, omiljeni modni dvojac u svoju je karijeru ispunjenu uspjesima upisao još jedan nezaboravni trenutak. Velika slavljenička revija powered by 1664 Blanc održana je točno dva desetljeća nakon prve eNVy room revije u Kulturnom centru Kaptol, a događaj su svojim dolaskom, pozivom dizajnera na bis i gromoglasnim aplauzom u dirljivoj završnici podržali brojni predstavnici medija, ambasadori, suradnici i prijatelji kuće kojima se dvojac po završetku revije naklonio zajedno sa svojim radničkim timom.

Jedan od najcjenjenijih brendova domaće modne scene, iza kojeg su nebrojene kampanje, kolekcije, zadivljujuća izdanja na crvenim tepisima i mnogi nezaboravni uspjesi, publiku je očarao još jednom fantastičnom modnom pričom koja je, okupana mirisima Perwolla, iznova odisala prepoznatljivom dozom glamura i nepobjedive ženstvenosti, ali i fenomenalnom scenografijom koju je činila grandiozna kružna pista, a kojom su modeli koračali spuštajući se stepenicama s galerije.

Veliku slavljeničku reviju svojim su dolaskom uveličala i brojna poznata lica poput Jelene Rozge, Marijane Batinić, Judite Franković, Ide Prester, Tatjane Jurić, Mije Kovačić, Jelene Veljače, Miach i mnogih drugih.

Vjeko Franetović i Nikica Ivančević

Kako bi dostojno obilježio dva desetljeća stvaranja i okrunio jedan zbilja značajan trenutak, eNVy room je u kreiranju velike slavljeničke kolekcije uronio u dubine vlastite modne arhive pronalazeći nadahnuće u estetskim kodovima koji su vremenom postali njihovim prepoznatljivim dizajnerskim pečatom, a koje je potom, kroz proces refleksije o prošlom stvaralaštvu, pretočio u sofisticiranu reinterpretaciju vlastitog dizajnerskog vokabulara.

U traganju za onim što čini suštinu njihova stvaralaštva, eNVy room je pistu ispunio prepoznatljivim elementima koji čine esenciju njihova rada, poput boja, motiva i formi, no slavljenička revija nije bila tek puki hommage dosadašnjem putovanju već i posve nova priča koja svjedoči o evoluciji jedne modne vizije kojoj se dizajneri predaju u vječitoj želji za rastom i neumornoj potrazi za pomicanjem vlastitih granica.

Esenciju svog prepoznatljivog dizajnerskog pečata, koji se oduvijek oslanja na glamur, senzualnost i eleganciju, eNVy room je pronašao u koloritu učinivši crvenu, crnu, bijelu i boju vina protagonistima svoje modne priče. No ona nepobjediva moć koja se krije u ženstvenosti, a koja je nit vodilja svake kolekcije dizajnerskog dvojca, bila je utkana u intrigantne dizajnerske hibride koji su na domišljate i inovativne načine spajali senzualnost, eleganciju i power dressing.

U zanimljivoj igri suprotnosti, koja također čini jedan od njihovih osnovnih postulata, elementi poput šlepa preneseni su na neočekivane odjevne predmete poput boxy blazera kreirajući tako interesantan amalgam suvremenog i klasičnog. Neobičan hibrid hlača i suknje koji je eNVy room predstavio u kolekciji za jesen/zimu pojavljuje se u novom izdanju, a istraživanje neograničenih mogućnosti dekonstrukcije manifestira se kroz neočekivane detalje poput rukava blejzera okrenutih naopako.

Haljinu kao vječiti modni simbol ženstvenosti, koji čini okosnicu dizajnerskog potpisa kuće, eNVy room je iznova postavio na pijedestal svoje modne priče, no u nju je utkao i svoju novu fascinaciju tailoringom koja se ogleda u precizno krojenim odijelima. Sjedinjujući dva naoko kontrastna smjera kreirao je nevjerojatno moćnu simbiozu koja odiše porukom koju oduvijek žele poslati – kreirati ultimativnu ženstvenost koja će u ženama probuditi nepobjedivi osjećaj moći i samopouzdanja.

Velika slavljenička revija u Rimac Campusu kruna je dva desetljeća dugoj karijeri ispunjenoj nebrojenim nezaboravnim trenucima i još jedan u nizu uspjeha modne kuće iza koje je danas 49 prêt-à-porter i 13 bridal kolekcija, tri modne izložbe, 39 revija, od kojih 20 samostalnih, pa i jedna virtualna. Od 2004. godine i prve revije održane u Kulturnom centru Kaptol, eNVy room je otisnuo duboki pečat u povijesti domaće modne scene i prvom “ciljanom i osmišljenom kolekcijom vjenčanica” koju je predstavio 2012. godine, a od tada do danas njihove bridal priče postale su najiščekivanijim kolekcijama sezone.

Kao miljenik domaćih, ali i stranih zvijezda nebrojeno je puta krasio crvene tepihe najglamuroznijih regionalnih događanja, kao i one Brit Awardsa te Filmskih festivala u Cannesu i Veneciji, a svoj dizajnerski rukopis utkao je i u intrigantnu kreaciju koju je Franka Batelić nosila na Eurosongu u Portugalu 2018. godine, kao i kostimografiju za regionalnu turneju Jelene Rozge. Svojim modnim kampanjama eNVy room je publiku odvodio i na bajkovita putovanja koja su svojim čudesnim kulisama, ali i vječitim slavljem glamura, elegancije i ženstvenosti uvijek pričale nezaboravne modne priče. Jedna takva priča, koju će publika zasigurno još dugo pamtiti, ispričana je i sinoć, s emotivnim osvrtom na dva minula desetljeća, ali i pogledom prema budućnosti koju će tek ispisati neki novi uspjesi.

Pogledajte GALERIJU:

Anita Dujić
Ljupka Gojić Mikić
Jelena Rozga
Franka Batelić
Antonija Blaće
Viktorija Rađa
Tatjana Jurić
Marijana Batinić
Nika Turković
Vanda Winter
Valentina Walme s mamom
Pedro Soltz, Iris Cekuš s kćerkom
Mirna Zidarić
Miach
Mia Kovačić
Korana Gvozdić i Ivan Sarić
Judita Franković Brdar
Jelena Veljača
Ida Prester
Dora Martinović
Iva Radić

Foto: John Pavlish/Mateja Vrčković


Slični članci