Make your day different

Logo Cover

Potresna ispovijest Brooke Shields: Zvijezda ‘Plave lagune’ otvorila dušu o traumama i seksualnom iskorištavanju koje je preživjela

Holivudska glumica Brooke Shiels svjetsku slavu stekla je ulogom u hit filmu filmu ‘Plava laguna’ iz 1980. godine, a ista joj je sa sobom donijela i titulu hiperseksualizirane ikone ženskog djevičanstva. Proslavljena glumica sve traume gurala je pod tepih i o svemu je mudro šutjela, no ipak je odlučila da svijet zaslužuje doznati njezinu verziju istine. U dokumentarnom filmu ‘Slatka mala: Brooke Shields’, koji će na platformu Hulu stići 3. travnja, ispričala je da je bila žrtva seksualnog iskorištavanja, priznajući da joj je trebalo dugo vremena da to mentalno prihvati, ali i da je nakon tog stravičnog čina jedva ostala živa…

Glumica Brooke Shields u dokumentarcu ‘Slatka mala: Brooke Shields’ po prvi put progovorila je o tome kako je u ranim dvadesetima bila žrtva seksualnog nasilja.

Prije više od 30 godina glumicu je seksualno napastvovao jedan holivudski moćnik, a danas 57 – godišnja Brooke Shields tek sada je odlučila progovoriti o svemu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

 

Objavu dijeli Brooke Shields (@brookeshields)

Ispričala je da je preživjela i seksualno iskorištavanje u hotelskoj sobi u koju ju je holivudski producent pozvao da nazove taksi nakon poslovne večere koju je dogovorila s njim nakon studija na Princetonu kad se poželjela vratiti u svijet filma, prenosi Page Six.

‘Zatvorio je vrata, navalio na mene, a ja sam se sledila i nisam se oduprijela. Mislila sam da je jedno moje ‘ne‘ dovoljno, a dok se to događalo samoj sebi sam govorila – ostani živa i izađi van. Nakon svega okrivila sam samu sebe što sam otišla u sobu, popila dvije čaše vina na večeri, uopće prihvatila poziv da se nađem s njim… Bio je to labirint samookrivljavanja iz kojeg dugo nisam uspijevala pronaći izlaz. I zbog toga sam sada ljuta i govorim to da druge mlade djevojke nikada ne bi prošle isto što i ja’, ispričala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Brooke Shields (@brookeshields)

Dokumentarni film ‘Slatka mala’ nazvan je po istoimenom kontroverznom filmu Louisa Mallea iz 1978. u kojem je kao 12-godišnjakinja glumila prostitutku.

Glavna tema novog filma je pretjerana seksualizacija i objektivizacija koju je glumica doživjela kao djevojčica, a koja je zatim u mnogome odredila i nastavak njezine karijere.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Brooke Shields (@brookeshields)

Ulogama u filmovima ‘Plava laguna’ i ‘Vječna ljubav’ stekla je titulu seks ikone, a bila je i zaštitno lice kampanje Calvina Kleina čiji je slogan bio ‘Ništa ne stoji između mene i mojih Calvin traperica’. Dokumentarni film prikazuje i isječke intervjua u kojima stariji muški voditelji mladu glumicu ispituju neprimjerena pitanja o njezinim ulogama, dok su mediji istovremeno bili opsjednuti njezinim izgledom, djevičanstvom i ljubavnim životom.

Također problematizira način na koji su se percipirale mlade Amerikanke u to vrijeme, a dotiče se i glumičinog toksičnog odnosa s majkom Teri Shields koja je ujedno bila i njezina menadžerica.

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci