Make your day different

Logo Cover

Potresna ispovijed slavnog chefa Jamiea Olivera: ‘Svaki dan žalim što sam postao slavan….’

Unatoč svjetskoj slavi i tituli jednog od najpoznatijih kuhara na svijetu, Jamie Oliver nije sretan, a to se više ne libi ni javno priznati. Pročitajte što je još priznao u intervjuu kojeg je je nedavno dao The Guardianu...

‘Svakog dana želim da nikad nisam bio poznat. Ali ipak, iz svoje slave mogu zaključiti bar jednu dobru stvar – imam sreće što sam tijekom godina upoznao puno divnih ljudi. I sada sam okruženim divnim ljudima zbog kojih sam svakodnevno zahvalan jer radim posao koji volimo i stalno smo okruženi smijehom’, nesigurno je priznao slavni britanski ‘Goli kuhar’, 42-godišnji Jamie Oliver u intervjuu koji je dao The Guardianu.

@jamieoliver

Nagli uspon ovog jednostavnog, nepretencioznog kuhara počeo je još 90-ih godina prošlog stoljeća s intencijom koja ga drži i danas – da Britancima, a otkako je i svjetski slavan, svijetu, predstavi kuhinju koja će prije svega biti jednostavna, zdrava i dostupna svima.

@jamieoliver

S tim je ciljem počeo graditi svoj san, a nakon slave koju je stekao TV emisijom, priča je počela rasti do neviđenih razmjera da bi se posljednjih godina polako raspala poput kule od karata.

@jamieoliver

Prvi restoran otvorio je 2008. godine i nakon što je njime stekao neviđen uspjeh, otvorio je nekoliko lanaca s ukupno 37 restorana. Pad je uslijedio 2014. godine te se njegov san nastavio urušavati da bi ove godine na vidjelo izašlo da je bankrotirao.

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Fanovi su mu počeli zamjerati da je onaj njegov prisan pristup počeo izostajati te je njegov lanac restorana postao sličan svim drugima. I tako je, malo po malo, počelo propadati njegovo carstvo. Jamie doduše još uvijek radi puno parom, a kako je i njegov privatan život prilično turbulentan, uz petero djece, sve više osjeća taj težak teret slave za koju sad stvarno tvrdi: ‘Bolje da je nikad nisam ni imao’.

Sve je to naravno teret života, ali vjeran svom starom cilju i dalje strastveno radi na projektima ozdravljenja nacije pa je tako u travnju lansirao kampanju #AdEnough, jer želi potaknuti zabranu tvrtkama koje oglašavaju nezdravu hranu izravno djeci.

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Kako je najveća stvar koja mu je ostala od njegove slave upravo njegovo ime, trudit će se njime nastaviti sa svojim ‘zdravim’ ciljem, a u međuvremenu živi i radi kao i svatko drugi plus ogroman teret slave i petero djece. Nije mu lako, to je sigurno, ali Jamie je ipak pronašao pravi recept za dobru ravnotežu u životu.

@joolsoliver

Tajna je u strogom rasporedu i dobrim ljudima s kojima radi, a koji mu omogućuju da stignu napraviti sve na vrijeme kako bi im ostalo vremena za odmor. To je vrijeme koje Jamie provodi kod kuće, sa suprugom Jooles, punog imena Juliette Norton, i petero djece – 15-godišnjom Poppy, 14-godišnjom Daisy, devetogodišnjom Petal, Buddyjem koji ima sedam i River Rocketom, mlađim sinom koji je tek napunio godinu dana.

@joolsoliver

 

@joolsoliver

Obično uživa u vrtu i u čaši dobrog whiskeya, slušajući ptice.

A kako njegova velika obitelj s petero djece treba i večerati svaki dan, Jamie se obično prima kuhanja. S namirnicama i biljem iz svog vrta.

Tako običan život iako prilično otežan teretom milijunskih dugova i slave koja možda bolje da nikad nije ni postojala.

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci