Make your day different

Logo Cover

Počastite se djelotvornom i umirujućom masažom lica kojoj Jennifer Aniston i Cate Blanchett duguju svjež, odmoran i mladolik izgled

Iako je mnogi podcjenjuju, masaža lica vrlo je važan dio beauty rutine jer pomaže održati kožu elastičnom, zategnutom, svježom i mladolikom. To dobro znaju i brojne slavne dame čijoj se ljepoti divi cijeli svijet, poput glumica Jennifer Aniston i Cate Blanchett, koje se već godinama prepuštaju rukama facijalistice Joanne Czech. Diorova ambasadorica za njegu kože podijelila je upute za masažu lica koju prakticira na slavnim klijenticama kako biste je i sami mogli isprobati u vlastitom domu…

Osim u genima i kvalitetnim preparatima za njegu kože, tajna mladolikog izgleda proslavljenih glumica Jennifer Aniston i Cate Blanchett krije se i u redovitoj masaži lica. Iako mnogi zaboravljaju na ovaj djelotvorni tretman, on je vrlo važan dio beauty rutine i brojnih drugih slavnih dama koje se, uz spomenute holivudske ljepotice, nalaze na popisu klijentica cijenjene facijalistice Joanne Czech.

Njezini tretmani oslobađanja napetosti i oblikovanja kože znaju trajati i do dugih 280 minuta, a zadovoljni korisnici opisuju ih kao četiri i pol sata ‘čistoj raja’.

@jennifer.aniston.fan_

U najnovijem broju prestižnog modnog časopisa Vogue Diorova ambasadorica za njegu kože otkrila je kako si u vlastitom domu možete priuštiti vrhunsku masažu lica u samo pet koraka.

 
 

Koristite ‘klizave’ kozmetičke preparate

 

‘Kod tretmana ručne masaže volim da je malo klizavo’, kaže Czech koja preferira Diorov Capture Totale serum jer sadrži hijaluronsku kiselinu, a njena je preporuka unijeti što više vlage u kožu. Za početak, serum nježno razmažite po licu vratu i dekolteu. ‘Nikad ne zaboravite na dekolte. ‘Od bradavica do lica’ mantra je koju stalno ponavljam’, pojašnjava Joanne.

@cate_blanchettofficial

Opustite se uz seriju ili film

Kako biste stimulirali krv i mišiće, Joanne Czech savjetuje da svaku večer masirate lice pet do sedam minuta. U nastavku je dodala kako biste to trebali raditi kada gledate televiziju, jer su i tijelo i um tada potpuno opušteni pa će i masaža lica biti djelotvornija. Masirajte lice tri i pol minute sa svake strane i u kratkom roku vidjet ćete zadovoljavajuće rezultate.

Priprema je pola posla

‘Način na koji započinjete s masažom vrlo je važan. Krenite s opuštanjem mišića duž kralježnice, a opustite i ramena. Svi živci odgovorni za otvaranje prednjeg dijela tijela smješteni su duž kralježnice pa je ključno opustiti taj dio’, kaže Diorova ambasadorica za njegu kože, dodajući da potom treba opustiti napetost u vlasištu.

‘Nazivam to ‘tehnikom čupanja kose’ u kojoj hvatate kosu od početka na čelu i nježno povlačite oko jedan centimetar. Vrlo je opuštajuće i oslobađa svaku napetost. Još jedan korak prije nego što počnete pripremati središnji dio lica je nježno istezanje ušiju.’

@jennifer.aniston.fan_

Stimulirajte najveće mišiće lica

‘Usredotočite se na stimuliranje najvećih mišića lica: obrva, obraza i linije čeljusti. Radom na tim područjima stvorit će se mikro-otekline koje će automatski stvoriti taj efekt podizanja’, napominje Joanne, ističući kako nipošto ne smijete zaboraviti na dekolte i vrat.

Sve je u tehnici

‘Postoji puno različitih tehnika. Obraze gniječim, oko očiju radim svojevrsne pijanističke pokrete tapkajući prstima naprijed-natrag, a potom slijedi štipanje čela i duž linije obrva koje stvarno pomaže u podizanju. Moja filozofija prema koži glasi: ‘Poštuj, podrži i zaštiti’. Postupajte sa sobom onako kako biste se željeli ophoditi s drugima’, zaključila je slavna facijalistica.

@cate_blanchettofficial

Foto: Instagram

Slični članci