Make your day different

Logo Cover

Planirate kratki izlet u prirodu? U susjednoj Sloveniji pronašli smo mjesto idealno za bijeg od gradske vreve, osvojit će vas na prvi pogled

Niže temperature i prvi ovogodišnji snježni dani mnoge će inspirirati na kratki bijeg u prirodu. U moru prekrasnih lokacija, ponekad zaboravimo na one koji se nalaze u neposrednoj blizini. Iako je prva asocijacija na Sloveniju gotovo uvijek čarobni Bled, susjedna zemlja nudi pregršt lokacija idealnih za kratki, jednodnevni izlet. Jedna od takvih lokacija smjestila se na sjeverozapadnom kutku Slovenije, na tek sat vremena vožnje od Ljubljane. Riječ je o jezeru Jasna, u čijem ćete pogledu uživati u potpunosti, a očarati će vas svojom ljepotom u svakom godišnjem dobu…

Na dva i pol sata udaljenosti od Zagreba nalazi se jezero Jasna koje se zimi pretvara u zaista čarobno mjesto, a kao takvo sjajna je opcija za jednodnevni ili dvodnevni izlet.

Jezero Jasna dio je Kranjske gore, poznate kao jedna od najboljih slovenskih skijaških destinacija. Iako će vas očarati u svakom dobu godine, posjet ovom mjestašcu tijekom zimskih mjeseci prava je čarolija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

 

Objavu dijeli Sabina ⭐️ (@eunoia_saby)

Jezero Jasna nalazi se na samom izlazu iz Kranjske gore na Vršičkoj cesti. Na samo sat vremena od Ljubljane, na vratima Triglava, smjestila se bajkovita priroda okružena šumom i velebnim planinama koje se oslikavaju u čistoj vodi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jasna Chalet Resort (@jasnaresort)

Vizura ovog mjesta jedna je od stavki zbog koje ćete poželjeti sjesti u auto i krenuti put susjedne Slovenije, obzirom prekrasno jezero postaje kulisom najljepših Instagram fotki.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jasna Chalet Resort (@jasnaresort)

Jasna se sastoji od dva povezana umjetna jezera – Velika Pišnica i Mala Pišnica u čijim bojama možete uživati. Ako ste željni aktivnijeg odmora, možete unajmiti bicikl i obići cijelo jezero, obzirom se okolno područje jezera sastoji od predivnih biciklističkih staza i šetnica.

Jezero je postalo posebno popularno od prije par godina, kada se potpuno uredilo područje oko jezera i obogatila turistička ponuda pa je obnovljen i resort koji danas nosi ime – Jasna resort.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Annavy (@annavy_11)

Prvotno izgrađen kao privatno kupalište još za vrijeme Kralja Aleksandra, ovaj resort danas blista u novom, luksuznom ruhu i privlači sve veći broj posjetitelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sabina ⭐️ (@eunoia_saby)

Čitav resort preuređen je u skandinavskom stilu te ima čak osam dizajnerskih apartmana koji su koncipirani kao multi families nest, odnosno više apartmana za više familija koje žele biti na okupu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Simon Zupan 📸 (@zupanphoto)

Ovaj luksuzni smještaj ima sve što vam može zatrebati, uključujući saune i big sky fenomen jedinstvenog pogleda na jezero i planine. Ovo mjesto često nazivaju i alpskom plažom jer na ovoj lokaciji ljeti možete uživati u kupanju i sunčanju na terasi te uživati u krajoliku koji vas okružuje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli WORLDLY EXPLOITS (@worldlyexploits)

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci