Make your day different

Logo Cover

Planirate bijeg u prirodu? Nedaleko od Zagreba sakrila se očaravajuća atrakcija s koje se pruža nevjerojatan pogled na čak četiri države

Svibanj je idealan mjesec za kratki bijeg od stresne svakodnevice, a u moru prekrasnih lokacija ponekad zaboravimo na one koje se nalaze nedaleko od samog Zagreba. Jedna od njih je Mađerkin breg, brijeg nekoliko metara niži od najviše točke Međimurja s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na čak četiri države – Slovenije, Austrije, Mađarske i Slovačke. Ova skrivena turistička atrakcija prava je hedonistička oaza za sve one željne odmora od užurbane svakodnevice i prirodnih ljepota koje ostavljaju bez teksta…

Mađerkin breg, vidikovac smješten na međimurskim obroncima mjesto je s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda u kontinentalnoj Hrvatskoj, a kao takvo sjajna je opcija za jednodnevni izlet.

Toranj ima visinu platforme za posjetitelje na 21 metru, a ukupna visina vidikovca je 28 metara, a s njega se pruža pogled na tri susjedne države i Slovačku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sandra Petrač (@take.you.to)

Mjesto uz sebe veže i jednu povijesnu priču. Naime, ondje je živjela Emilija Krauthaker koja se u Međimurje doselila iz Budimpešte, a bila je poznatija kao Mađerka. Doselila se davne 1940. g. kao mađarska balerina i supruga Alberta Krauthakera.

Udaljen od Čakovca petnaestak kilometara, Mađerkin breg danas je mjesto koje će oduševiti sve zaljubljenike u dobru gastronomiju i još ljepšu prirodu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marina Jerčić Grgas (@mala_rugalica)

Od prošle godine posjetitelji mogu uživati u prekrasnom vidikovcu koji se nalazi na 344. metru nadmorske visine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mađerkin breg Štampar (@maderkin_breg_stampar)

S novog vidikovca pruža se prekrasan pogled na prirodne ljepote najsjevernije hrvatske županije, na međimurske brege i vinograde, ali i na četiri države – Austriju, Sloveniju, Mađarsku, a za vrijeme lijepog vrijeme čak i na Slovačku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli © Zeljka Bjelic (@zeljka.bjelic)

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci