Make your day different

Logo Cover

Pitate se kako to da Naomi Campbell nema ni trunku celulita u 52. godini života? Tajna se krije u tretmanu koji se može obaviti u svakom boljem salonu

Malo tko ne bi poželio izgledati kao nekadašnji supermodel Naomi Campbell u pedesetim godinama života. Britanska poduzetnica može se pohvaliti božanstvenom figurom i utegnutim nogama, a sada je konačno otkrila u čemu se krije njezina tajna. Naime, ‘Crna pantera’ godinama je vjerna maderoterapiji – sve popularnijem beauty tretmanu za razbijanje celulita i zaglađivanje kože, koji se može obaviti i u brojnim kozmetičkim salonima diljem Lijepe naše…

Usprkos tome što je prirodan i normalan, celulit je jedan od najučestalijih beauty problema koji muči žene diljem svijeta, a kako godine odmiču, on se sve više povećava i širi.

Iako je već zakoračila u šesto desetljeće života, mnogi se pitaju kako to da bivši supermodel Naomi Campbell i dalje nema ni trunke ‘narančine kore’ na području bedara. Sada konačno imamo odgovor na to pitanje!

@naomi

Kako je otkrila u nedavnom intervjuu za Vogue, 51-godišnja poduzetnica podvrgava se limfnoj drenažnoj masaži kako bi spriječila pojavu celulita. Riječ je o maderoterapiji, pri kojoj se za razbijanje nakupina i zaglađivanje kože koriste teksturirani drveni alati.

‘Nije bolno, ali nije ni umirujuće. To je kao da od mene rade kruh. Nastojim to činiti koliko god često mogu jer imam 51 godinu, a ženama moje dobi se zadržava voda u tijelu, posebno u bedrima’, pojasnila je ‘Crna pantera’.

 
@naomi

Iako ikona 90-ih smatra da celulit nije nimalo privlačan, svjesna je činjenice da je neizbježan, osobito u kasnijim godinama života. Ipak, tehnike kao što je maderoterapija mogu pomoći u prevenciji njegove pojave.

Ako ste i vi među onima koje do sada nisu imale uspjeha s raznim kremama i klasičnim tretmanima za uklanjanje ‘narančine kore’, možda je vrijeme da isprobate maderoterapiju koju je moguće rezervirati u gotovo svim boljim salonima i wellness centrima.

@naomi

Kako bi masaža bila što ugodnija i djelotvornija, na kožu se prije početka nanosi ulje odabrano prema njenom tipu. Najprije se masira glatkom drvenim valjkom kako bi se tijelo priviknulo na ovu vrstu masaže.

Potom slijedi masaža valjkom za piling kako bi se potaknula cirkulacija. Da bi se doprlo do dubljih slojeva kože, idući je na redu tretman posebno rezbarenim valjkom.

@kowuahc

Valjcima se ponavljaju serije pokreta kojima se osigurava stalni pritisak na celulit i masne stanice. Na taj način stimulira se limfni sustav, čime se organizam oslobađa od štetnih toksina.

Otpuštanje toksina omogućuje i drugim dijelovima organizma da se probude – ubrzava se metabolizam, što dovodi do trošenja masti, dok istovremeno ubrzana cirkulacija potiče celulit na izbacivanje kroz urinarni ili probavni trakt.

Foto: Instagram

Slični članci