Make your day different

Logo Cover

Ovo ne želimo propustiti! Na studentskom festivalu ‘Playbox Shorts’ prikazat će se 5 filmova, u nekima se pojavljuju i najveće hrvatske zvijezde

‘Playbox Shorts’ festival je kratkometražnih filmova čiji su dramaturzi, redatelji, snimatelji, montažeri, producenti, glumci – studenti umjetničkih fakulteta koji zaslužuju jednako svečanu premijeru kao i visokobudžetni dugometražni filmovi u Hrvatskoj. Festival će se održati 14. listopada u Kinu Forum, Jarunska 2 Zagreb, s početkom u 19 sati u organizaciji studentske udruge Playbox Production, a čiji je ponosni medijski pokrovitelj lifestyle portal Cover Style.

‘Cilj je da svaki student, glumac i posjetitelj festivala ima priliku prošetati crvenim tepihom i fotografirati se na istom ispred službenog press walla revije ‘Playbox Shorts’ kao i službenih plakata filmova. Svaka osoba koja je radila na filmovima koji će se prikazati, imat će priliku prošetati se dugim crvenim tepihom koji vodi do pozornice na kojem se mogu nakloniti i na tu jednu noć osjećati ponosno što su sudjelovali na studentskom filmu’, rekao je predsjednik udruge i redatelj dvaju filmova koja će se prikazati tada, Karlo Gagulić.

Scena iz filma ‘Šta će selo reć’

Na festivalu će se prikazati pet filmova: ‘Ispit’ autorice Nine Anđelković u režiji Karla Gagulića, Gagulić potpisuje i režiju filma ‘Šta će selo reć’ čiji je autor Luka Šamadan, ‘Brač-Seline’ autora Valenta Majte i Marka Fejera u režiji Valenta Majte, ‘Bilo jednom u videoteci’ autora i redatelja Petra Bašića te iz Sarajeva u Zagreb stiže film ‘Jan’ autora i redatelja Kenana Musića.

Preporuke za pogledati filmove dodijelili su najbolji od najboljih u svijetu kinematografije kao što su Vinko Brešan, Kristijan Milić, Ivan Maloča, Ozana Ramljak, a podršku je pružio i Hrvatski audiovizualni centar.

Scena iz filma ‘ispit’

Iako su većinski dio na filmovima odradili studenti, u ovim se filmovima pojavljuju i hrvatske zvijezde kazališta i televizije kao što su Ana Begić Tahiri, Goran Grgić, Fabijan Pavao Medvešek, Mia Melcher, Filip Vidović, Martina Čvek, Ksenija Pajić, Željko Königsknecht, Zijad Gračić i Ksenija Marinković.

Posjetitelji festivala moći će preko QR koda, koji će se prikazati na platnu u pauzi između filmova, glasovati za najbolji kratkometražni igrani film koji će biti simbolično nagrađen.

Foto: Rahaela Poljak

Hollywoodski lifestyle na jednu noć – glamur, elegancija, crveni tepih i izvrsni filmovi najbolji su način za provesti subotu. Ulaznice, po cijeni od 7 eura, za jedinstveni, prvi ovakav u Hrvatskoj, najsvečaniji studentski festival mogu se uzeti ovdje (https://core-event.co/events/plyabox-shorts-e025/) od 10. rujna.

Foto: Rahaela Poljak

Foto: promo

 

Slični članci