Make your day different

Logo Cover

Ovo ne možemo dočekati! Luksuzni hotel Meneghetti uskoro otvara svoja vrata i donosi jedinstvene novitete za ljubitelje vrhunskog vina, kvalitetnog ulja i ambijenta koji oduzima dah

Meneghetti Wine Hotel & Winery luksuzna je oaza mira u istarskim Balama koja iz sezone u sezoni privlači istinske hedoniste, ljubitelje probranih delicija i kvalitetnog vina, a 13. ožujka ponovno otvara svoja vrata. Tim raskošne stancije, čija je ljepota prepoznata dljem svijeta, a na kojoj su svoje sudbonosno ‘da’ izgovorili glazbenica Maja Šuput i poduzetnik Nenad Tatarinov te nogometaš Vedran Ćorluka i pjevačica Franka Batelić, započeo je s radovima na novom vinskom kompleksu kako bi odsad posjetitelji mogli kušati i kupiti njihova nagrađivana vina i maslinova ulja u potpuno novom ambijentu koji ide u korak s hotelom. A to su samo neki od noviteta koji će dodatno obogatiti ovu luksuznu priču kojoj se domaći i strani gosti uvijek vraćaju. S razlogom!

Meneghetti Wine Hotel & Winery u istarskim Balama raj je za strastvene gastronome, ljubitelje dobrog vina, maslinovog ulja i pogleda koji oduzimaju dah, a 13. ožujka ponovno otvara svoja vrata s mnoštvom jedinstvenih noviteta.

Vrijedni tim koji ponosno stoji iza ove luksuzne priče neprestano traži nove izazove te kao predvodnik inovativnih ideja podiže ljestvicu kvalitete proizvoda i usluga na regionalnoj hotelijerskoj i enogastronomskoj sceni.

Meneghetti Wine Hotel & Winery
u istarskim Balama raj je za strastvene gastronome, ljubitelje dobrog vina, maslinovog ulja i pogleda koji oduzimaju dah, a 13. ožujka ponovno otvara svoja vrata s mnoštvom jedinstvenih noviteta.

Vrijedni tim koji ponosno stoji iza ove luksuzne priče neprestano traži nove izazove te kao predvodnik inovativnih ideja podiže ljestvicu kvalitete proizvoda i usluga na regionalnoj hotelijerskoj i enogastronomskoj sceni.

Meneghetti Wine Hotel & Winery

U prosincu 2013. prvi raskošna stancija prva je u Hrvatskoj postala članom svjetske prestižne grupacije Relais & Chateaux.

Bez obzira na to što je u tom trenutku bio hotel sa samo četiri smještajne jedinice, restoranom i malenom vinarijom, znanje, ustrajnost, profesionalnost i kvaliteta bili su ključ tog uspjeha.

Meneghetti Wine Hotel & Winery

Vina Meneghetti

Od prve berbe 2003. Meneghetti vina sinonim su za vrhunski spoj prirode i rada ljudskih ruku. U vinogradima se krije prava duša ovih kvalitetnih vina: terroire koji svjedoči o sponi između lokacije, mikroklime, sastava tla i drugih ključnih elemenata koji su u Istri prisutni od pamtivijeka.

‘U želji da posjetiteljima dodatno približimo blagodati našeg podneblja, 2014. smo otvorili novu vinariju i kušaonicu koju su tijekom godina posjećivali brojni novi, ali i stalni gosti, stvarajući neočekivana prijateljstva’, poručuju iz cijenjene vinarije Meneghetti.

Meneghetti Wine Hotel & Winery

Četiri sorte Meneghetti maslinovog ulja – bjelica, buža, rosulja i leccino, postavila su novi trend monokultivara u Istri gdje je dotadašnja praksa bilo miješanje različitih maslinovih ulja.

Još 2006. godine u Rimu, na najprestižnijem ocjenjivanju maslinovih ulja koje se tada zvalo L’Extravergine, a danas Flos olei, njihova je buža pod komercijalnim imenom Izbor proglašena najboljim maslinovim uljem na svijetu u kategoriji intenzivno voćnih okusa s konkurencijom od 6000 drugih iz cijeloga svijeta.

Meneghetti maslinova ulja

To je predstavljalo prekretnicu koja je Istru stavila pod svjetla reflektora te su takve nagrade otada počele redovito pristizati u ovu regiju.

Flos olei je tako ove godine Istru šesti uzastopni put proglasio najboljom maslinarskom regijom na svijetu.

Vinarija Meneghetti u 2021.

Dvadeset uspješnih godina od revitalizacije nekoć napuštenog imanja prošlo je u trenu. Od samo dvije etikete vina u početku, Meneghetti danas broji njih devet.

Od samo šest tisuća boca koje su radili u početku, danas su bliže 100.000, dok su s uljem ostali na četiri etikete, ali se proizvodi u znatno većim količinama.

Nove etikete, nove količine i novi gosti iziskuju nove i veće prostore, stoga je Meneghetti Wine Hotel & Winery odlučio ponovno podići ljestvicu ponude i sadržaja u luksuznoj oazi mira.

Nakon dugotrajnog projektiranja i zahtjevnih priprema, ovih su dana započeti radovi na novom vinskom kompleksu koji ćemo biti izgrađen istočno od glavne hotelske zgrade, svega 100 metara od glavnog ulaza u imanje.

Meneghetti vina

Po dolasku, posjetitelji će ugledati zgradu u kojoj će u opuštenoj atmosferi moći kušati i kupiti vrhunska vina i maslinova ulja. U neposrednoj blizini nalazit će se zgrada proizvodnje u kojoj
se, iz svega onog što priroda daje, stvaraju vina Meneghetti.

Samo nekoliko koraka dalje, u jedinstvenom će vinskom podrumu stajat će vina koja zahtijevaju dugogodišnje sazrijevanje.

Vinski podrum izgledom podsjeća na bunker ili vojni hangar, čime dodatno oplemenjuje cjelokupni doživljaj.

Meneghetti vina

Arhitektonsko rješenje predstavlja svojevrsni hommage vremenu kada je u Istri bila najveća vojna utvrda Austrije na Mediteranu i kada je davni vlasnik Stancije Meneghetti, krajem 19. stoljeća, svojim vinom i maslinovim uljem opskrbljivao časnike Austro-Ugarske vojske čije obrambene utvrde svjedoče o tom vremenu i danas.

U podrumu će se nalaziti vina koja odležavaju u drvenim hrastovim bačvama, VIP degustacijska sala, prostor za arhivska Meneghetti vina te mjesto rezervirano za maslinova ulja.

Meneghetti Wine Hotel & Winery

Novi kompleks bit će potpuno uklopljen u prirodno okruženje te će nastaviti dizajnerske smjernice zacrtane još 2001. godine.

‘Priznajemo, izgradili smo nešto suvremeno, temeljeno na tradiciji i prošlosti koja nas i danas nadahnjuje, ali kojoj nismo robovali’, kažu iz Meneghetti Wine Hotel & Wineryja.

Meneghetti Wine Hotel & Winery

Koji noviteti očekuju posjetitelje ove sezone?

Istarski poluotok dom je malvazije, autohtone domaće sorte bijelog grožđa. Iako je istarska malvazija dio velike obitelji Mediteranskih malvazija, najnovija istraživanja su potvrdila posebnost, potpuno jedinstvenu DNK i autentičnost upravo tog istarskog varijeteta.

‘Mi smo, poštujući prošlost Mediterana i Istre, kao važne sastavnice cijelog okruženja, Malvaziji posvetili posebnu stranicu naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Danas imamo ni manje ni više nego četiri etikete te sorte, od čega je jedna dubrovačka te tri istarske’, ističu iz luksuzne vinarije Meneghetti.

Dubrovačka, originalno Malvasia delle Lipari, koju su dubrovački pomorci u 15. stoljeću donijeli i posadili u dubrovačkom zaleđu i od koje se stoljećima rade uglavnom slatka vina, u ‘radionici Meneghetti’ pronašla je svoj potpuno drugi smisao – kao suho vino.

Ostale tri etikete istarske Malvazije prezentiraju velike mogućnosti ove sorte i njezinu stvarnu moć, a zadnja među njima izlazi upravo ove godine.

Meneghetti Wine Hotel & Winery

Ekskluzivnu premijeru nova će etiketa doživjeti upravo na dan otvaranja hotela – 13. ožujka 2021., kada ćete je posjetitelji moći kušati u društvu domaćina i generalnog direktora imanja, gospodina Miroslava Pliše.

‘Nemojte ostati iznenađeni i brojnim drugim novitetima koje možete očekivati u novoj vinariji, ne samo u sferi vinskih etiketa. Ta ćemo iznenađenja sačuvati za sve vas koji nas odlučite posjetiti’, zaključuju iz Meneghetti Wine Hotel & Wineryja.

Pogledajte GALERIJU:

Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery
Meneghetti Wine Hotel & Winery

Foto: Promo





Slični članci