Make your day different

Logo Cover

Ove godine nipošto ne smijete propustiti Advent u Budimpešti! Božićni sajam mađarske prijestolnice već je proglašen najljepšim u Europi

Najčarobnije razdoblje godine kuca na vrata, a mnogi europski gradovi već su osvanuli u blagdanskom ruhu koje naprosto oduzima dah. Uz magični Beč, grad koji se nalazi ‘iza ugla’, a nipošto ga ne smijete zaobići tijekom Adventa, nesumnjivo je obližnja Budimpešta. Prema Europe Best Destination, ova čarobna mađarska prijestolnica već je proglašena najboljom božićnom destinacijom za 2022. godinu, a u bogatom programu možete uživati već ovog vikenda…

Uzmemo li Zagreb kao polazišnu točku, prekrasna Budimpešta sjajan je izbor za kratko vikend putovanje s kojim je nemoguće pogriješiti, posebice kada započne Advent.

@dariasitea

 

Božićna glazba, spektakl lampica i miris mađarskih medenih kolačića pretvaraju srce Budimpešte, glavni trg Vörösmarty Tér u bajkovitu zimsku tržnicu na kojoj, s obzirom na bogati sadržaj, možete provesti baš cijeli dan.

@katin_budapest

Sloganom ‘Ljubav i sigurnost’ započela je tradicionalna adventska fešta u Bazilici. S obzirom na to da su protekle dvije godine zbog pandemije koronavirusa itekako promijenile planove obožavanog božićnog sajma, čini se kako su se gradske vlasti ovih blagdana odlučili posebno posvetiti povratku božićne čarolije na srednjovjekovne ulice Budimpešte.

@hotelmomentsbudapest

Spektakularni ugođaj samom sajmu definitivno će upotpuniti najavljeni light show koji će se svakoga dana projicirati na samom pročelju kultne Bazilike, a zaista ga se isplati doživjeti.

@dariasitea

Prema Best Destinations, radi se o najvećem 3D light showuu Europi. Osim titulu najljepšeg, ovaj sajam u Budimpešti dobio je i titulu najboljeg eco-friendly božićnog sajma.

Naime, na kućicama se koriste ekološki prihvatljive čaše i šalice te pribor za jelo, a ostaci se recikliraju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Budapest Christmas Fair (@budapest_christmas_fair)

Božićni sajam u Budimpešti službeno je započeo 18. studenog, a trajati će sve do 1. siječnja 2023.

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci