Make your day different

Logo Cover

Ovaj dalmatinski grad ovog će ljeta biti ‘place to go’! Ističe se autentičnim šarmom, a britanski ‘The Guardian’ nazvao ga je ‘malim Dubrovnikom’

Jadranska obala krije neke od najljepših morskih destinacija na svijetu, a uz mnogobrojne otoke često zaboravljamo i na predivne obalne gradove koje nude pregršt zanimljivosti. Osim Dubrovnika i Splita, čini se kako će još jedan grad ovog ljeta biti must place to go. Riječ je o Šibeniku, smještenom u srcu Dalmacije, koji je prema izboru uglednog britanskog časopisa The Guardian zauzeo visoko 4. mjesto na ljestvici najboljih obalnih gradova, a prozvali su ga i ’malim Dubrovnikom’…

Ugledni britanski časopis The Guardian sastavio je popis 10 najboljih obalnih gradova, a visoko 4. mjesto zauzeo je naš grad Šibenik.

Pozicioniran u samom srcu Dalmacije, na putu između Zadra i Splita, Šibenik je jedan od onih gradova čiji će vas autentični šarm, venecijanska arhitektura i srdačni domaćini oduševiti na prvu, a vrijedi ga posjetiti već ovog ljeta.

Novinari prestižnog britanskog lista usporedili su ga s Dubrovnikom zahvaljujući njegovoj venecijanskoj arhitekturi i prepoznatljivim kućama s krovovima od terakote. Za razliku od Dubrovnika, Šibenik karakteriziraju definitivno manje gužve, zbog čega je kao stvoren da se prepustite lutanju njegovim šarmantnim ulicama.

Od Rive, šetnice uz more, do elegantne katedrale i kroz splet prolaza i uličica koje vode do tvrđave svetog Mihovila iz 11. stoljeća, ovaj gradić nudi pregršt zanimljivosti koje će u svakom turistu probuditi znatiželju, a zbog kojih ćete mu se iznova htjeti vraćati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Patricia Baradić (@patriciabaradic)

Posebno se ističe Katedrala svetog Jakova, remek-djelo renesansne arhitekture zaštićeno UNESCO-om. A osim čistih, prekrasnih plaža, Šibenik je ujedno i idealna polazišna točka za istraživanje netaknutih otoka Kornatskog arhipelaga, koji su pravi raj za ljubitelje prirode.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iz Šibenika si ako… (@iz_sibenika_si_ako)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Croatia Travel Info (@croatiatravelinfo)

Pripremila: Tara Musulin
Izvor: The Guardian
Foto: Instagram


Slični članci