Make your day different

Logo Cover

Otkrivamo neobičan, ali jednostavan (i provjereno dobar trik!) uz koji će božićni kolačići i keksi ostati svježi sve do Nove godine

Prilikom pripreme božićnih keksića i kolačića većina ljudi ponekad namjerno pretjera s količinama kako bi u njima mogla uživati još neko vrijeme nakon blagdana, no glavni problem u toj priči je činjenica da oni brzo gube na svježini. Iako će plastična folija i limena kutija u neku ruku spasiti stvar, postoji jedan pomalo neobičan, ali učinkovit trik s kojima će ostati aromatizirani i svježi još dugo vremena, a bit će vam potreban komadić jedne od dviju namirnica koje već imate u kuhinji…

Ispekli ste brdo božićnih keksića i kolačića, no bojite se da će brzo izgubiti svježinu? Iako se ovaj učestali problem čini nerješivim, to zapravo nije slučaj.

@still_life_gallery_

Pravilno pohranjeni, vaši omiljeni blagdanski keksići bit će svježi kao da su netom pečeni. Metalne kutije su idealne za pohranjivanje svih vrsta suhih kolačića, prije svega slastica od prhkog tijesta i onih od orašastog voća kojima je potrebno malo zraka, no to nije jedini način da ih održite svježima.

Prema pisanju Reader’s Digesta, rješenje se krije u jednoj od dvije (neočekivane!) osnovne namirnice koje svatko ima u kuhinji.

@marissamakes__

U limenu posudu s kolačićima stavite komadić jabuke ili kruha. Ova dva sastojka oslobađaju vlagu i tako osiguravaju da mekani kolačići, poput paprenjaka i zvjezdica, dulje ostanu sočni i svježi.

 

Za koju god se namirnicu odlučili, vodite računa o tome da postavljeni komadić redovito zamijenite novim. Kod jabuke to trebate učiniti kada poprimi smeđu boju, a s kruhom kada se potpuno posuši.

@useyournoodles

Također, više vrsta keksića može se složiti u istu kutiju, pri čemu između pojedinih slojeva treba staviti po komad pergament-papira ili papira za pečenje.

On će spriječiti miješanje različitih aroma i lijepljenje keksića, a usto će poslužiti i kao djelotvorna zaštita osjetljivih ukrasa koje ste s ljubavlju izradili.

Foto: Instagram

Slični članci