Make your day different

Logo Cover

Omiljeni chef i voditelj CNN-a Antony Bourdain počinio samoubojstvo, prije četiri godine u Hrvatskoj ga je ugostio Mate Janković

Anthony Bourdain, jedan od najpoznatijih chefova svijeta i voditelj CNN-a, počinio je samoubojstvo, u svojoj hotelskoj sobi u Strasbourgu. Pronašao ga je njegov blizak prijatelj Eric Ripert. Bourdain se nalazio u Francuskoj zbog snimanja epizoda CNN-ove serije ‘Parts Unknown, a vijest o njegovom iznenadnom odlasku šokirala je svijet.

‘U velikoj tuzi možemo potvrditi da je naš prijatelj i kolega, Anthony Bourdain, mrtav. Njegova ljubav prema otkrivanju novih avantura, upoznavanju ljudi, probavanju hrane i pića, te stvaranje nevjerojatnih priča, učinile su ga svjetski poznatim reporterom. Njegov talent iznova nas je oduševljavao i beskrajno će nam nedostajati. Naše misli i molitve sada su s njegovom kćerkom i obitelji, u ovim, za njih, iznimno teškim trenucima’, stoji u službenom priopćenju CNN-a.

@nhinhiii_81

Anthony Bourdain preminuo je u 62. godini života, a među brojnim putovanjima je prije četiri godine posjetio i Hrvatsku. Posjet je bio u sklopu snimanja putopisno-kulinarskog showa ‘No reservations’. Epizoda se zvala ‘Croatian Coast’, a domaćin slavnom šefu bio je Mate Janković.

@matejankovic

Njegova je smrt rastužila svjetsku gastronomsku scenu kojoj je Bouardin dao poseban obol. Autor je mnogih knjiga o gastronomiji te višestruko priznat i nagrađivani chef. Rođen je u New Yorku 1956. gdje je u pauzama između snimanja i živio, a iza sebe je ostavio suprugu i kći. Od Bouardina se danas na društvenim mrežama opraštaju brojne slavne osobe i ljubitelji njegove gastronomije.

Bouardin i Iggi Pop

 

Bouardin i Barack Obama

Foto: Instagram

Slični članci