Make your day different

Logo Cover

Olivia Culpo zabrinula javnost fotografijama iz bolnice nakon teške operacije: ‘Nevjerojatno je bolno, godinama sam bila u agoniji…’

Bivša Miss svijeta Olivia Culpo zabrinula je svjetsku javnost fotografijama iz bolničke postelje nakon teškog operativnog zahvata. Jedna od najljepših žena svijeta operirana je zbog endometrioze, stanja u kojem tkivo iz sluznice maternice raste u drugim slučajnim dijelovima tijela i uzrokuje jaku bol. Modna influencerica opisala je dugogodišnju borbu s bolešću i poslala snažnu poruku svim ženama koje žive s istim problemom…

‘Jučer sam operirana zbog endometrioze. Nije ovo baš glamurozan post, ali osjećala sam da to trebam podijeliti kako bih podigla svijest o ovoj bolesti u javnosti’, započela je nekadašnja Miss svijeta Olivia Culpo u podužoj objavi na Instagramu u kojoj je otkrila kako je protekle dane provela u bolnici.

@oliviaculpo

Uspješna 28-godišnja manekenka i influencerica podijelila je nekoliko fotografija iz bolničkog kreveta nakon operacije kojoj se morala podvrgnuti zbog endometrioze, bolesti kod koje tkivo iz sluznice maternice raste u drugim slučajnim dijelovima tijela i uzrokuje jaku bol.

 
 

‘Endometrioza je stanje u kojem tkivo iz sluznice maternice odluči rasti u drugim slučajnim dijelovima vašeg tijela, uzrokujući bol. To može ometati plodnost i cjelokupno zdravlje, te iskreno utječe i na to kako se čovjek osjeća. Povrh svega, nevjerojatno je bolno, a gotovo ju je nemoguće vidjeti ultrazvukom (osim ako na jajnicima nemate endometriome – to sam imala). Godinama sam bila u agoniji kada dobijem menstruaciju i nebrojeno puta su mi liječnici davali pogrešnu dijagnozu’, pojasnila je modna ikona.

@oliviaculpo
@oliviaculpo

U nastavku objave Olivia Culpo poslala je snažnu poruku svim ženama koje se bore s istim problemom, poručivši kako ne bi trebale trpjeti bol i posljedice koje ona ostavlja na mentalno zdravlje.

 

‘Bolne menstruacije nisu normalne! Kod svakog tko ima endometriozu razumijem depresiju i usamljenost koje se mogu pojaviti zbog stanja koje je toliko bolno, a toliko teško da ga drugi ljudi ne mogu shvatiti. Teško je kad kronična bol nije potvrđena i ne dobijete odgovor ni razumijevanje. Zbog svojih endo ratnica nastavit ću širiti svijest o endometriozi kako bi se vaši simptomi mogli potvrditi. Niste same i vrlo ste jake’, zaključila je.

@oliviaculpo

Izuzev zdravstvenog stanja, nekadašnja Miss svijeta vrlo je sretna na privatnom planu. Nakon nekoliko ljubavnih brodoloma, četiri godine mlađi sportaš Christian McCaffrey uspio joj je vratiti vjeru u ljubav. Jedna od najljepših žena svijeta ne odvaja se od profesionalnog igrača američkog nogometa koji joj je ukrao srce, a proteklog srpnja zajedno su posjetili egzotične Maldive.

Foto: Instagram

Slični članci