Make your day different

Logo Cover

Od ovog petka ponovo jedemo na Dolcu! PLACe market vraća se na najveću zagrebačku tržnicu, a znamo i što nam sve donosi

PLACe market, projekt koji je u proljeće i ljeto oduševljavao i Zagrepčane i Splićane ovaj se petak od 18h  ponovo vraća na Tržnicu Dolac u Zagrebu. Projekt će trajati svaki sunčani petak u rujnu i listopadu koliko to vrijeme bude dozvoljavalo.

Nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji je tijekom travnja i svibnja oživio splitski pazar, a tijekom lipnja i srpnja zagrebačku glavnu tržnicu Dolac, donio je u ove gradove energiju europskih i svjetskih metropola i njihovih marketa.

.

Ova izuzetna feel good gastro priča koja se nastavlja s jesenskim izdanjem, pokazala nam je kolika je atraktivnost tržnica kao mjesta centralnog gradskog života, ali i da su Zagrepčani i Splićani željni novih drugačijih koncepata i ugodnih nepretencioznih druženja.

S gastro strane, PLACe market jedini je ulični projekt koji je skupio tolika respektabilna chefovska imena na jednom mjestu, a koja uspješno pokazuju da street food može biti i kod nas i kreativan, i lokalno orijentiran, i gastronomski vrijedan i ukusan, i cjenovno prihvatljiv.

.

Pa su tako do sada u splitskom djelu projekta sudjelovali restorani Dvor sa chefom Hrvojem Zirojevićem na čelu, restoran Zrno Soli, restoran ZOI, Šug chefa Duje Kanajeta, ARTiČok, Kinoteka sa chefom Juricom Jantolekom, Uje oil bar, Pinku fish&wine, Mazzgoon, eVala 1950 chefa Ivana Temšića, Ka’Doma, Maka Maka, Bokeria, Sexy Cow, Daltonist i Mandrills Barbarosa.

.

U Zagrebu su specijalitete poput sipe na kremastoj palenti, praline punjene bikovim repom i brie sirom, janjećih fritula, morskog psa, purice s mlincima, punjenih paprika, skradinskog rižota, srdela, azijskih štrukli, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, arepa, tjestenine u kolutu parmezana, carskog drobljenca i odležanih steakova pripremali, a pripremat će ih i u jesenskom djelu Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Broom 44 by Igor Gudac u suradnji s Proof 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King.

.

Od petka pridružit će im se i Sopal s cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica.

Novost je da nas iz petka u petak očekuju i gostovanja chefova i restorana koji neće biti prisutni svaki petak, a obzirom da se ponuda se iz petka u petak mijenja i nadopunjuje, ne propustite svaki petak od 18h posjetiti tržnicu Dolac i jesti prefine specijalitete osmišljene od strane vrhunskih chefova i ugostitelja posebno za ovaj projekt.

.

Cijene se kreću od 6-10 eura, a ponuda je zaista raznolika i sigurni smo kako će vam doslovno svaki štand dati razlog da se petkom uputite jesti na Dolac, tu je svaki petak i live DJ i zato ne propustite ove odlično i posebno događanje.

Pogledajte FOTO galeriju:

.
.
.
.
,
.
.

 

.
.
.

Foto: Mateo Mučnjak i Franko Kelam

 

Slični članci