Make your day different

Logo Cover

Obožavate vrhunska vina? Ova istarska etiketa oborit će vas s nogu, a nedavno je primila i prestižno priznanje među zavidnom inozemnom konkurencijom

Tijekom dva desetljeća postojanja, Meneghetti Wine Hotel & Winery postao je simbolom luksuznog turizma u Hrvatskoj i regiji sa svega 50 jedinstvenih smještajnih jedinica, restoranom s preporukom Michelinovog vodiča te vlastitim beach clubom na divnoj obližnjoj plaži. Ponosni član prestižnog svjetskog udruženja vrhunskih hotela i restorana Relais & Chateaux, istarski biser izrazito je poznat i po proizvodnji maslinovog ulja i vina koja su primila brojne nagrade na međunarodnoj razini, a sada se može pohvaliti još jednim važnim priznanjem – nagradom vodiča Vinibuoni d’Italia za etiketu Moni Emvasis 2019…

U moru ljepota koje Istra krije, na samom vrhu sjedi imanje Meneghetti u Balama koje, osim hotela i privatnih vila, svojim gostima nudi i priliku da posjete jednu od najekskluzivnijih vinarija te se prepuste kušanju vrhunskih etiketa daleko od očiju znatiželjnika.

Od prve berbe 2003. godine, Meneghetti vina pravi su odraz vrhunskog spoja prirode i rada marljivih ljudskih ruku, a njihovu kvalitetu i posebnost potvrdila su i ugledna međunarodna priznanja koja iz godine u godinu ne prestaju pristizati.

@meneghetti_istria

Naime, upravo je etiketa Meneghetti Moni Emvasis 2019 nedavno nagrađena prestižnom nagradom Vinibuoni d’Italia – i to uz najvišu ocjenu koja se dodjeljuje na ovom ekskluzivnom natjecanju s iznimno jakom konkurencijom.

Moni Emvasis 2019 dio je ‘Projekta malvazije’ koji je započeo preklani u vinariji Meneghetti s namjerom da predstavi različite interpretacije ove sorte. Riječ je o vrlo kompleksnom vinu svijetle, slamnato-žute boje sa zlatnim odsjajem koje odiše elegancijom.

 
Meneghetti Moni Emvasis

U njegovom okusu dominiraju cvjetne arome, dok se note zvjezdastog anisa i ananasa spajaju s laganim dodatkom crnog papra. Moni Emvasis 2019 savršen je par školjkama, kamenicama, škampima i ribljem carpacciu.

Također, ovo vino dobro će oplemeniti i bijele ribe, kao što su brancin, orada, zubatac, rumbac te korbel pripremljen u pećnici ili na žaru s raznim mediteranskim biljem.

@meneghetti_istria

Inače, ova nagrada dodijeljena je u nacionalnom finalu za novo izdanje vodiča posvećenog vinima od autohtonih sorti vinove loze i pjenušcima proizvedenim klasičnom metodom, koje se održalo u Villa di Toppo Florio u Buttriu (UD), u suradnji s PromoTurismoFVG, Pro Loco Buri i Općinom Buttrio.

Od 21. do 25. kolovoza koordinatori vodiča Vinibuoni d’Italia izmjenjivali su se u dvjema komisijama predvođenima nacionalnim kustosima Mariom Bussom i Alessandrom Scorsoneom, kako bi uz strogo slijepo kušanje ocijenili 864 vina koja su ušla u finale.

Od 21. do 25. kolovoza koordinatori Vinibuoni d’Italia izmjenjivali su se u dvjema komisijama predvođenima nacionalnim kustosima Mariom Bussom i Alessandrom Scorsoneom, kako bi uz strogo slijepo kušanje ocijenili 864 vina koja su ušla u finale.

@meneghetti_istria

Nagrađeni predstavljaju ono najbolje što je proizašlo iz kušanja preko 30.000 uzoraka, koje su vodile regionalne komisije vodiča. Regija s najvećim brojem nagrada koje je dodijelio žiri Vinibuoni d’Italia je Pijemont sa 116, a slijede ga Toskana s 82 i Veneto sa 76.

Svega je osam regija za sve svoje finaliste dobilo nagradu: Friuli Venezia Giulia, Abruzzo, Umbria, Basilicata, Molise, hrvatska Istra i slovenska Brda. Regija koja je dobila jednoglasnu odluku od svih komisija bila je hrvatska Istra, sa 100% (6 od 6) nagrada koje su finalistima dodijelile komisije Vinibuoni d’Italia, a Meneghetti ponosno stoji među njima. To govori o sve većem značaju Istre na vinskoj sceni.

@meneghetti_istria

Takva vrhunska vina Meneghetti od ove godine proizvodi u potpuno novoj vinariji. Taj se kompleks prostire na 15.000 m², u nastavku imanja na kojem danas stoji hotel, a sastoji se se od vinskog podruma s privatnom VIP degustacijskom salom, jedinstvenim prostorom za arhivska vina i maslinova ulja te suvremeno uređene kušaonice i zgrade za proizvodnju vina.

Meneghettijeva kušaonica otvorena je svaki dan i nudi savršeno okruženje u kojem se možete upoznati s njihovih 14 vinskih etiketa, 4 vrste maslinovih ulja, a sve u pratnji vrhunskih kulinarskih kreacija i zalogajčića njihovih kuhara.

@meneghetti_istria

Kao i ostatak imanja Meneghetti, ovaj vinski kompleks predstavlja vrhunski spoj modernog i tradicionalnog koji se u potpunosti stopio s prirodom.

Tijekom svoja dva desetljeća, ova istarska oaza postala je prepoznatljivo mjesto na kojem priroda susreće luksuz te je ovim projektom i vinarija Meneghetti u potpunosti zaživjela u istom tonu – na najvišoj razini usluge i ponude.

Meneghetti kušaonica

Foto: Instagram / Meneghetti

Slični članci