Make your day different

Logo Cover

Neviđeni glamur na ‘pandemijskom’ izdanju Oscara! Jarke boje dominirale su crvenim tepihom, a sve oči bile su u uprte u haljinu koja se izrađivala 140 sati

Unatoč pandemiji koronavirusa ovogodišnja dodjela nagrada Oscar održala se uživo na dvije lokacije, a glamura na crvenom tepihu nije nedostajalo. Preporuka pozvanima na svečanost 93. izdanja prestižnog filmskog u Los Angelesu bila je da izbjegnu ležerno odijevanje pa ovaj put nije bilo maski, pidžama i neuglednih kreacija kao u ožujku na Zlatnim globusima kada su se zvijezde javljale putem videopoziva iz svojih domova. Skockane glumice prošetale su crvenim tepihom u efektnim kreacijama, pretežito jarkih boja, a posebnu pažnju zaplijenila je haljina s potpisom Louis Vuittona glumice Regine King koju su dizajneri izrađivali čak 140 sati…

Već je sredinom prošle godine najavljeno kako se Oscari pomiču na kasniji termin od onog uobičajenog, to jest na sami kraj travnja, a zbog epidemioloških mjera broj uzvanika sveden je na minimum.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement

Usprkos brojnim ograničenjima, crveni tepih 92. izdanja dodjele nagrada Akademije u Los Angelesu nije bio ništa manje glamurozan nego prijašnjih godina.

@josediasdesign

Holivudske ljepotice, među kojima su se našle i Margot Robbie, Halle Berry, Laura Dern, Zendaya te Amanda Seyfried, izgledale su ‘filmski’ u raskošnim kreacijama brojnih renomiranih modnih kuća, poput Valentina, Christiana Diora, Armanija i Vere Wang.

Crvenim tepihom dominirale su zlatna i bijela boja, kao i jarki tonovi, šljokice, prorezi, duboki dekoltei i drugi upečatljivi detalji, a svojim modnim odabirom posebno se izdvojila glumica Regina King.

 
Regina King – Louis Vuitton / @vue.ai

Svilena toaleta s kristalićima u pastelno plavoj nijansi djelo je legendarne francuske modne kuće Louis Vuitton, a krojem je idealno naglasila vitku figuru 50-godišnje Oskarovke.

  Advertisement

Zanimljivo je istaknuti da je za izradu ove haljine utrošeno čak 62 tisuće šljokica i 3.900 sitnih kristala. Usto, dizajnerima koji su radili na ovoj kreaciji trebalo je oko 140 sati da je sašiju i dovrše.

@iamreginaking

Stilisti zvijezde filma ‘One Night In Miami…’, Wayman Bannerman i Micah McDonald, dosad su osmislili niz genijalnih outfita za svoju klijenticu, a za ovu svečanu priliku angažirali su kreativnog direktora Louisa Vuittona, Nicolasa Ghesquièrea.

‘Uvijek pokušavamo ispričati punu priču. Zato smo morali biti sigurni da je dodjela Oscara pravi završetak ove prekrasne filmske sezone. Ta haljina predstavlja vrlo glamurozan ‘oklop’, otkrio je stilist Micah McDonald u telefonskom razgovoru s novinarima modne biblije Vogue.

Ni ostale uzvanice nisu razočarale glamuroznim izdanjima u kojima su prošetale crvenim tepihom ovogodišnjih Oscara:

Margot Robbie – Chanel Haute Couture / @vue.ai
Amanda Seyfried – Armani Privé / @amoiralcine
Zendaya – Valentino Haute Couture / @vue.ai
Laura Dern – Oscar de la Renta / @revestidamag
Reese Witherspoon – Christian Dior / @hello__ru
Halle Berry – Dolce & Gabbana / @upscalehype
Maria Bakalova – Louis Vuitton / @officialcwhite
Andra Day – Vera Wang / @hisvintagetouch
Chloé Zhao / @s_brocklehurst
Youn Yuh-jung i Han Ye-ri / @vue.ai
Carey Mulligan – Valentino Haute Couture / @27something.mag
H.E.R. / @fashionfairytale02
Vanessa Kirby – Gucci / @crazyforcouture

Foto: Instagram

Slični članci