Make your day different

Logo Cover

Nemate vremena za vježbanje, a želite se pokrenuti? Pronašli smo 10-minutni trening uz koji su izgovori nemogući, a daje rezultate

U modernom vremenu u kojem živimo, sjedimo i više nego što je potrebno, a užurbani način života nerijetko ostavlja posljedice na našem tijelu kojih na prvi pogled možda nismo ni svjesni. Kako bi tijelo bilo zdravo i funkcionalno, nije potrebno izdvajati sate na odlazak u teretanu, već je potrebno izdvojiti tek desetak minuta za rastezanje ili tjelovježbu koji će pokrenuti metabolizam i učvrsnuti mišiće. Kako bismo vam olakšali početak, u nastavku smo izdvojili trening od svega 10 minuta uz koji su izgovori nemogući, a daje rezultate…

Da tjelesna aktivnost ima pozitivne učinke na zdravlje danas više nije potrebno naglašavati. S obzirom na pretrpan dnevni raspored, odlazak u teretanu nekad se može činiti kao nemoguća misija, no svatko može izdvojiti deset minuta dnevno kako bi se posvetio svome tijelu.

@samiclarke

Sve prednosti fitnessa gotovo više ne treba niti nabrajati. Od smanjenog rizika od bolesti, reguliranja težine pa do jačanja imuniteta. Međutim, tu su i neke prednosti na koje vjerojatno ne računamo. Za početak, tu je redukcija stresa.

Iako nam se ponekad čini kako nakon napornog dana na poslu, u kojem nam je razina stresa konstantno bila povišena, nemamo snage za tjelesnu aktivnost, upravo to je trenutak u kojem bismo se za nju trebali odlučiti. Vježbanjem također potičemo proizvodnju endorfina, poznatijeg kao ‘hormon sreće’.

@fakander

Manjak kilograma, samim time i atraktivniji fizički izgled samo je jedan od benefita koje dobivamo vježbanjem, a osjećaj zadovoljstva, dodatna energija i osjećaj poletnosti, sasvim su dovoljan razlog da se upustimo u ovaj, naizgled zahtjevan proces vježbanja.

Ovaj trening traje svega 10 minuta, a baziran je na jednostavnim vježbama s vlastitim tijelom koje možete izvesti u samo nekoliko kvadrata svog doma:

Pripremila: Tara Musulin
Foto/video: Instagram / YouTube


Slični članci