Make your day different

Logo Cover

Ne znate kamo sa silnom blagdanskom hranom? Otkrivamo provjereno dobar (i jednostavan!) trik za udvostručavanje prostora u hladnjaku

Božić je vrijeme blagostanja, ali i blagovanja pa se u mnogim kućanstvima javlja isti problem – kamo sa silnim ostacima hrane? Kako bismo vas riješili te muke, odličan trik kako iskoristiti sav prostor u hladnjaku uz pomoć jednog (često zanemarenog!) dijela iz pećnice…

Božićna purica, juhica, francuska salata, kolači i drugi ostaci od blagdanskog ručka zauzimaju popriličan udio u svakom hladnjaku.

Ako ste zbog ovog problema planirali reducirati popis namirnica za kupnju, nema potrebe za tim! Sve što vam treba da biste oslobodili dovoljno prostora za pohranu nalazi se upravo u vašoj pećnici.

@stillsundayco

Pod tim, dakako, ne mislimo da pećnicu pretvorite u hladnjak, već samo izvucite rešetke i iskoristite ih u svrhu dodatnih polica u hladnjaku.

Pripremanje božićnih kolačića već samo po sebi zahtijeva čist i prostran kuhinjski prostor, a među plehovima koje koristite sigurno se uvijek provlače i rešetke iz pećnice, zauzimaju prostor i tako otežavaju pripremu.

 
@nourishfoods

Ako ih polegnete povrh velikih lonaca i zdjela u hladnjaku, stvorit ćete dodatnu policu za slaganje nekih lakših posuda ili namirnica, a time ćete stvoriti i dodatan prostor u pećnici.

Ovaj domišljati trik jednom prilikom podijelila je anonimna majka na Facebooku, prenosi The Sun, pohvalivši se kako sada, zahvaljujući rešetkama, ima ‘peterokatni hladnjak’.

@stillsundayco

Dodala je da oni koji nemaju dovoljno rešetki slobodno mogu iskoristiti i daske za sjeckanje namirnica, a njih sigurno ima viška u svakom kućanstvu.

Njezina ideja izazvala je lavinu oduševljenih reakcija, stoga smo sigurni da je svakako vrijedi isprobati. Inspirirajte se i prepustite se užitku pripreme blagdanskih slastica bez brige i nervoze, jer sada konačno imate kamo sa svim ostacima.

Sretni blagdani – i dobar tek!

Foto: Instagram / Pripremila: Silvija Valjin

Slični članci