Make your day different

Logo Cover

Ne znate kako dekorirati kupaonicu? Uz ovih 5 biljaka prostorija će dobiti novu dimenziju i poseban šarm, a sjajne su i za podizanje raspoloženja

Postoji dobar razlog zašto stručnjaci za nekretnine tvrde da kuhinje i kupaonice prodaju kuću –  to su dvije prostorije u kojima provodite najviše vremena! Ipak, za razliku od kuhinja, kupaonice su vrlo izazovne za uređenje jer su praktičnost i funkcionalnost primarne stavke o kojima treba voditi računa, a da se ne odričemo estetike. Kako bi naše kupaonice postale prave oaze za opuštanje bitno je pažnju obratiti na detalje. Uz kvalitetne ručnike, mirisne svijeće, dobro organizirane police i kozmetičke ormariće, pločice i zavjese, ono što će kupaonici podariti poseban šarm su i biljke. U nastavku izdvajamo 5 biljaka koje će privući dobre vibracije i prostoru podariti novu dimenziju…

Svaka prostorija u našem domu izgleda bolje uz nekoliko biljaka, pa tako i kupaonica.

Dodavanje biljaka također je sjajan način da vaša kupaonica odiše opuštajućom atmosferom, što je idealno za prostoriju u kojoj biste se barem na tren trebali isključiti i opustiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

 

Objavu dijeli Laura | Leopard Print Stairs (@leopard_print_stairs)

Biljke u kupaonici savršene su za trenutno podizanje raspoloženja, a odabirom onih pravih, vaš će prostor dobiti skroz novu dimenziju.

Osim što pozitivno utječu na naše raspoloženje, čiste zrak, a neke čak i pomažu kod štetnog zračenja. Ipak, to ne znači da je svaka biljka za kupaonicu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Joli Joli Design (@jolijolidesign)

U nastavku donosimo 5 biljaka koje dobro podnose vlagu i manjak svjetla, što ih čini idealnim odabirom za vašu wellness oazu:

1) Svekrvin jezik

Sanseverija ili svekrvin jezik kraljica je interijera. Dobro će funkcionirati gdje god da ju smjestite, pa zašto ne biste i u kupaonicu. Zalijevajte ju svaka dva tjedna tek kada je tlo potpuno suho, a bez problema ju stavite u kupaonice gdje uopće nema prirodnog svijetla.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Manuela Kaplan (@kunis_home)

2) Aloe Vera

Aloe Vera, inače pripadnice porodicesukulenata, kao i sve ostale biljke na našem popisu ubraja se među biljke čistače zraka. U domu će povećavati razinu kisika, a učinkovito će apsorbirati neke štetne spojeve. Voli svjetlost, ali nije zahtjevna po pitanju zalijevanja. Štoviše, dovoljno ju je zalijevati svaki drugi tjedan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli (@umjardimparacuidar)

3) Jedarce

Jedarce na prvi pogled izgleda nježno i delikatno, a listovi i cvjetovi podsjećaju na mala jedra pa otuda i ime. Poznata je i pod nazivom mirni ljiljan i ženska sreća, a njezini specifični listovi i cvjetovi mogu narasti od 30 do 50 cm. Dovoljno je zalijevati ju jednom tjedno odnosno onda kada primijetite da se zemlja osušila te je držati na sjenovitom mjestu, podalje od izravne svjetlosti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @purrfectplants

4) Bambus

Riječ je o jednoj od najpoznatijih i najviših trava te jednoj od najbrže rastućih biljaka na svijetu koja uspijeva i na našim prostorima. U azijskim se zemljama od davnina koristi i kao dio prehrane ljudi, dok je kod nas uglavnom riječ o dekoraciji.

Bambus u tegli može narasti gotovo do dva metra, ovisno o podvrsti, pa imajte na umu i to kada ga smještate u kupaonicu. On vrlo brzo raste, može se prilagoditi gotovo svim uvjetima, no najviše će mu odgovarati lagano sjenovita mjesta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dan (@21_the_new_room)

5) Zlatni puzavac

Zlatni puzavac jedna je od omiljenih biljaka svih početnika jer nije zahtjevna. Iako joj odgovaraju svijetla mjesta, bez problema će rasti i u tamnijim uvjetima. Zalijevajte ju između tjedan do dva tjedna, kada primijetite da se tlo potpuno osušilo. Zbog svojih padajućih listova idealna je za kupaonske ormariće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Theresa Gromski (@theresa_gromski)

Pripremila: Tara Musulin
Foto: Instagram

Slični članci