Make your day different

Logo Cover

Ne znate gdje za vikend? ‘Dvorišta’ otvaraju svoja vrata na 3 lokacije sa željom da se prisjetimo urbane ljetne zabave i nasmijanih trenutaka

Iako u smanjenom obliku i poštujući epidemiološke mjere, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, ‘DVORIŠTA’ sedmi put otvaraju svoja vrata sa željom da se prisjetimo urbane ljetne zabave i mnogih nasmijanih trenutaka koje smo proveli u zagrebačkim gornjogradskim dvorištima

‘DVORIŠTA’, ta omiljena, međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija grada Zagreba, od ovog petka 16.7., idućih 10 dana sve do nedjelje 25.7., doživjet će novo, sedmo izdanje!

 
 

Projekt koji je ‘izrastao’ iz Gornjeg grada – njegovih lokaliteta, tema, priča i tradicija, od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih posjetitelja – i Zagrepčana i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

  Advertisement
  Advertisement

Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je upravo ‘DVORIŠTA’ ‘daleko najboljim iskustvom u Zagrebu’, a britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju.

 

Pravo urbano cool događanje s dušom’ i ‘Projekt kakav Zagreb još nije imao’ samo su neki od superlativa koji su otpočetka pratili ‘DVORIŠTA’, a uspjeh manifestacije potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

Lokalitet Gornjeg grada, nažalost, značajno je stradao u razornom potresu, zbog čega manifestacija, uz pandemiju, prošle godine nije održana.

Međutim, unatoč takvoj situaciji i ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem, ‘DVORIŠTA’ žele poslati poruku optimizma – da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao. Jer, ‘svako dvorište ima svoju priču’, a i potres i pandemija, nadamo se što prije, postat će još ‘samo’ neka nova sjećanja i neke nove priče…

Ovogodišnja ‘DVORIŠTA’, stoga, simbolično otvaraju svoja vrata na tri trenutačno dostupne lokacije: u svima dobro poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11, te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim ‘DVORIŠTIMA’ 2019. godine – u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

DVORIŠTA’ će kroz 10 dana – svakog dana od 18 do 24 sata, svojim posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote.

Doživljaj ‘DVORIŠTA’ kao i svake godine bit će obogaćen ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak, prigodnom ugostiteljskom ponudom te biranim, intimnim akustičnim glazbenim programima po kojima su ‘DVORIŠTA’, među ostalim, također postala i poznata i prepoznata, pružajući priliku nizu mladih, nadarenih, a sad već afirmiranih glazbenika prve korake u karijeri.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila i mjera.

Foto: Promo

 

 

Slični članci