Make your day different

Logo Cover

Nataša Janjić već dugo nije bila ovako skockana! Na otvorenje bolnice Akromion stigla je kao podrška suprugu, i ukrala sve poglede

Nataša Janjić Medančić, akademska glumica, i njezin suprug Nenad Medančić, liječnik, ukrali su sve poglede na svečanom otvorenju Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju Akramion u Zagrebu. S razlogom!

Na crveni tepih par je stigao skockan u maniri holivudskih zvijezda gdje je 41 – godišnja glumica stigla kao pratnja suprugu, koji ondje radi kao liječnik specijalist ortopedije i traumatologije, i dala mu podršku…

Dr. Nenad Medančić i supruga Nataša Janjić

Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion počinje s radom na novoj lokaciji u novoj zgradi u Dugavama 2. listopada 2023. Akromion je sinonim za vrhunsku kirurgiju u  liječenju bolesti i ozljeda sustava za kretanje u ovom dijelu Europe od samog početka rada. Na predstavljanju bolnice na novoj lokaciji javnosti je predstavljena impozantna nova zgrada na čak 8.500 kvadratnih metara na prostoru od 9.500 kvadratnih metara koja će biti novo središte izvrsnosti u liječenju ortopedskih i traumatoloških bolesti i ozljeda.

.

Ravnatelj bolnice, prof.dr.sc. Nikola Čičak na otvorenju se zahvalio svima koji su bili dio velikog projekta izgradnje nove bolnice u Novom Zagrebu i dodao:

‘Od svog osnutka Akromion je kontinuirano postizao iznimne rezultate u pružanju medicinskih usluga za bolesti i ozljede mišićno-koštanog sustava, postavljajući visoke standarde u liječenju. Od početka rada do 31.kolovoza 2023. godine napravili smo 17.276 operacija i obavili 223.369 pregleda. Zbog nedostatka smještajnih kapaciteta i nemogućnosti širenja na lokaciji u Krapinskim Toplicama, izgradili smo novu bolnicu u Zagrebu s većim smještajnim kapacitetom, od sadašnjih 18 kreveta na 51 krevet, s 3 na 4 operacijske sale. Nabavili smo nove radiološke uređaje, rendgen, CT i magnetsku rezonanciju tako da možemo obaviti dijagnostiku na jednom mjestu. Izgraditi i opremiti bolnicu za godinu dana, izniman je uspjeh. Vrijednost ukupne investicije je 27 milijuna eura, bez PDV-a. Izgradnja ovakvog tipa bolnice kao što je Akromion, zahtjeva suradnju i partnerski odnos svih uključenih u projekt i zahvalan sam svima koji su bili dio ovog projekta. Uz novu modernu infrastrukturu, Akromion je spreman postaviti nove standarde u liječenju bolesti i ozljeda lokomotornog sustava i pružiti još većem broju pacijenata vrhunsku medicinsku uslugu i nadu u brži oporavak. Naša vizija ostaje ista – ostati na vrhu ortopedske kirurgije’.

redsjednik Upravnog vijeća Akromiona, prof.dr.sc. Miroslav Hašpl

Ideja o izgradnji privatne ortopedske bolnice rodila se početkom 2005. Idejni začetnik Akromiona je prof.dr.sc. Nikola Čičak, ravnatelj bolnice, koji je oformio tim liječnika i medicinskog osoblja unutar Klinike za ortopediju Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Osnivači Akromiona uz ravnatelja su prof.dr. Miroslav Hašpl, dr. Denis Tršek i dr. Hrvoje Klobučar.

Dr. Denis Tršek, prof.dr.sc. Nikola Čičak, prof.dr.sc. Miroslav Hašpl, dr. Hrvoje Klobučar

Prof.dr.sc. Miroslav Hašpl, predsjednik Upravnog vijeća Akromiona, jedan od osnivača, povodom predstavljanja nove bolnice u Novom Zagrebu je izjavio kako je ovo kruna njegove karijere i dodao:

‘Nova bolnica Akromion je počela s izgradnjom na livadi na kojoj nije bilo ničega i gradila se potpuno ispočetka, točno onako kako je trebalo biti. Mnoge bolnice se nadograđuju, adaptiraju i u pitanju bude improvizacija. Naša nova bolnica je napravljena baš kako smo željeli, kako bi jedna moderna, specijalna bolnica za koštano-zglobnu kirurgiju trebala izgledati. Sve ono što je najbolje na svijetu pokušavamo prenijeti k nama, a sada imamo još više mogućnosti za to u novoj bolnici. Možemo kupiti vrhunsku opremu, vrhunske implantate, koristiti najbolje medicinske metode i pružiti pacijentima najbolje. Nemamo nikakva ograničenja, pratimo svjetska dostignuća, literaturu i praksu, educiramo se i predajemo na kongresima kako bismo ostali na vrhu i bili u toku s napretkom u ortopediji i traumatologiji. Želimo raditi vrhunsku struku, vrhunsku koštano-zglobnu kirurgiju i poboljšavati kvalitetu života pacijenata.’

Akromion je rezultat strastvene posvećenosti tima vrhunskih medicinskih stručnjaka. Ovaj inovativni medicinski centar kombinira najnoviju tehnologiju, napredne dijagnostičke metode i stručnost najboljih kirurga i medicinskog osoblja kako bi pacijentima pružio najbolju moguću njegu i podršku tijekom cijelog procesa liječenja.

Merđu uzvanicima bila je Marijana Batinić sa suprugom

Bolnica Akromion je počela s radom u Krapinskim Toplicama 2008. i s ambulantom u Zagrebu, a 2013. s poliklinikom u Vrbanićevoj ulici.

Zbog velikog broja pacijenata iz Dalmacije, Akromion djeluje od 2009. i u Splitu. Na samom početku Akromion tim brojio je 26 zaposlenika, a danas je taj broj narastao na skoro 100 stalno zaposlenih djelatnika, od kojih je čak 18 liječnika.

.

Akromion, prestižna privatna liječnička ustanova predstavlja novu eru u kvaliteti i pristupu zdravstvenoj skrbi za zdravlje i mobilnost i nalazi se na adresi Ulica Savezne Republike Njemačke 5 u Dugavama.

.
.

Foto: promo

 

 

 

Slični članci