Make your day different

Logo Cover

Naša poznata lica koriste ljeto za aktivan odmor

Iako su za mnoge započeli godišnji odmori, neka od naših poznatih lica ne propuštaju vježbati, pa su ovo su ljeto iskoristili kako bi ukazali na važnost aktivnog života  i redovite fizičke aktivnosti

Mirna Maras, Bojan Jambrošić, Mia Anočić Valentić, Ivana Mišerić, Iva Radoš i dečki iz grupe Pravila igre okupili su se na Jarunu kako bi istaknuli važnost redovite fizičke aktivnosti, pozvali građane da budu aktivni i tako najavili Europski tjedan sporta koji će se uz moto #BeActive obilježiti diljem Hrvatske od 23. do 30. rujna, dok će otvorenje događanja biti upravo na Jarunu.

 

Iako su za mnoge započeli godišnji odmori, neka od naših poznatih lica ne propuštaju vježbati. Dugi topli dani nude mnoštvo mogućnosti da se ljeto iskoristi za aktivan odmor i tijelo dovede u formu bez preznojavanja u zatvorenim prostorima, a vježbališta na otvorenome, vožnja biciklom, rolanje, trčanje, šetnja s psom samo su neke od aktivnosti koje i sami prakticiraju. Razlozi poput onih da nemamo vremena, previše radimo ili smo preumorni samo su izgovori da se ne bavimo fizičkom aktivnošću.

 

Tijelo je stvoreno za kretanje, a ne mirovanje. Ono pamti kako se prema njemu odnosimo i zasigurno će nam u starosti vratiti sve što smo mu „dali“ u mladosti. Stoga nikako ne treba zapostaviti redovitu tjelovježbu jer ćemo zahvaljujući njoj i u starosti biti vitalniji i zdraviji.

 

Svatko može odvojiti malo vremena za sebe i svoje zdravlje, a prakticiramo li bilo kakav oblik tjelovježbe, naše će nam tijelo biti zahvalno cijeloga života – ističu Mirna, Bojan, Mia, Ivana, Iva i Pravila igre.

 

Europski tjedan sporta provodi Središnji državni ured za šport treću godinu zaredom na inicijativu Europske komisije, kao odgovor na zabrinjavajuće podatke o nedovoljnom kretanju građana svih dobnih skupina, a cilj mu je potaknuti ih na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću, neovisno o dobi, tjelesnoj kondiciji ili invaliditetu. Na Jarunu 23. rujna građani će imati priliku upoznati se i okušati u nizu sportova, a mnogobrojni sportski i zabavni sadržaji bit će prilagođeni različitim dobnim skupinama.

Fotografije:  Igor Šoban/PIXSELL


Hzzo


Slični članci