Make your day different

Logo Cover

Nakon duge bolesti preminula legendarna Tina Turner! Kraljica rock’n’rolla životnu bitku izgubila je u svom domu u Küsnachtu blizu Züricha

Tina Turner, kraljica rock ‘n‘ rolla umrla je danas u miru u 83. godini života nakon duge bolesti u svom domu u Küsnachtu blizu Züricha u Švicarskoj.

‘S njom svijet gubi glazbenu legendu i uzor’, izjava je glasnogovornika Tine Turner kojom je potvrdio tužnu vijest kako  je legendarna kraljica rock’n’rolla preminula je u 84. godini života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tina Turner (@tinaturner)

Jedna od najprodavanijih i najtalentiranijih umjetnica svih vremena rođena je kao Anna Mae Bullock u Tennesseeju 26. studenog 1939.
Tina Turner bila je američka soul, R&B, dance, disco, pop, rock pjevačica, glumica, plesačica i tekstopisac.

Nosila je titulu ‘kraljice rock and rolla‘, nagrađena je s osam Grammy nagrada, a časopis Rolling Stone uvrstio je Tinu Turner na listu Besmrtnika – najvećih izvođača svih vremena.

Tina Turner dobila je i svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame muzeju, Clevelandu. Dobitnica je Grammy Hall of Fame Award nagrade. Jedna je od najpopularnijih i najuspješnijih ženskih rock izvođačica svih vremena s prodanih gotovo 200.000.000 albuma, što kao samostalna izvođačica, što kao članica sastava bivšeg supruga Ikea Ike & Tina Turner.

Bogatu karijeru je započela 60-ih godina prošlog stoljeća u noćnom klubu u St. Louisu. Tamo je upoznala R&B glazbenika Ikea Turnera za kojeg se udala 1962., a zajedno su snimili mnogo hitova.

Najprije je nastupila pod imenom Little Anna, no s vremenom ju je suprug nagovorio da promjeni ime u Tina i predstavlja se  kao Tina Turner.

 

‘Mnogo puta sam, dok je on spavao, posezala za pištoljem, ali odustala sam u posljednjem trenutku. I usprkos svemu, činila sam sve kako bi ga usrećila. Bila sam njegova Pepeljuga’, ispričala je u svojoj biografiji ‘Ja, Tina’, po kojoj je kasnije napravljen film ‘What’s Love Got to Do with It?’.

Nakon razvoda od Ikea 1978. godine, Tina je ostala bez svega te je čistila stanove kako bi preživjela. Nedugo zatim, snimila je pjesme ‘Let’s Stay Together’ i ‘Private Dancer’ koje su je lansirale na sami vrh i otvorile joj vrata uspjeha.

Kad se vratila na noge, glazbenica je 1985. upoznala svoju pravu ljubav, današnjeg supruga i producenta Erwina Bacha koji joj je ujedno spasio život.

Iako se činilo kao da će zauvijek biti sretni, stvari među Ikeom i Tinom počele su biti turbulentne jer je on bio nasilan i tukao glazbenicu, osobito kad bi bio pod utjecajem alkohola i kokaina. Zbog toga je Tina puno propatila te je čak razmišljala da mu oduzme život i tako se riješi pakla nasilja.

Osim teškog odnosa koji je uvelike obilježio njen život, glazbena ikona suočila se i s teškim bolestima.

Pobijedila je rak i pretrpjela moždani udar, a baš kada je povjerovala da se njezino zdravlje popravlja, otkazali su joj bubrezi, o čemu je pričala u svojoj autobiografiji ‘My Love Story’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shaq △⃒⃘ (@shaqtowns)

‘Preda mnom je bio izbor: redovite dijalize ili transplantacija bubrega. Samo transplantacija dala bi mi stvarne izglede za gotovo normalan život’, opisala je glazbenica u knjizi, otkrivši kako joj je njen suprug Erwin odlučio darovati bubreg pa se podvrgnula transplantaciji prije tri godine.

Ipak, ni tu nevoljama nije bilo kraja.

 

Glazbenici, koja je prošla kroz trnje i kamenje, uključujući nasilan brak, teške bolesti i velike gubitke od najranijih dana, no ništa nije bilo dovoljno jako da naprkosi njenoj energiji i volji za boljom budućnosti. U prosincu prošle godine zadesila je velika nesreća. Oprostila se na društvenim mrežama od svojeg sina Ronnieja Turnera, koji je preminuo u 62. godini života. Uz crno-bijelu fotografiju napisala je tada: ‘Ronnie, prerano si napustio ovaj svijet. Tugujući sklapam oči i mislim na tebe, moj voljeni sine’.

Tragedija za Tinu Turner bila je još veća jer je 2017. godine izgubila i sina Craiga Raymonda Turnera koji si je oduzeo život u 60. godini, 2018. godine. Njegov biološki otac bio je Raymond Hill, saksofonist grupe Kings of Rhythm, no kasnije će ga usvojiti Ike Turner. Pjevačica, također osim dvojice bioloških sinova, ima i usvojena sina kojima je otac Ike Turner.

Foto: Instagram

Slični članci