Make your day different

Logo Cover

Nakon 10 godina Sophia Loren vratila se glumi! Otkrila je sve o ulozi za koju joj mnogi predviđaju Oscara, ali i koju (hit!) seriju trenutno obožava

Diva zlatnog doba Hollywooda Sophia Loren vratila se pred kamere nakon više od desetljeća izbivanja i to kao protagonistica talijanskog filma ‘Život pred nama’ koji je režirao njezin sin Edoardo Ponti. U nedavnom intervjuu za New York Times legendarna glumica otkrila je detalje o svojoj ulozi i zašto je, nakon mnogo odbijenih, baš nju odlučila prihvatiti. Također, progovorila je i o dugogodišnjoj karijeri i trenutnim interesima te uputila vrijedan savjet svim mladim glumicama u usponu…

Nakon dugih deset godina pauze talijanska filmska ikona Sophia Loren vratila se glumi. Cijenjena 86-godišnja Oskarovka igra glavnu ulogu u novom talijanskom filmu ‘La vita davanti a sé’ (‘Život pred nama’) koji se od 13. studenog prikazuje na Netflixu. Zanimljivo je istaknuti da je ovu dramu režirao Edoardo Ponti, sin dive zlatnog doba Hollywooda.

  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
  Advertisement
@joaovasques1

Glavna uloga koju tumači Sophia Loren je Madame Rosa, Židovka koja je preživjela holokaust te pomaže odgajati djecu prostitutki.

‘Kad mi je sin predložio tu ulogu, to je bilo ostvarenje sna, odmah sam prihvatila tu šansu da je odigram. Jako volim taj lik Madame Rose. Ona je snažna, krhka, ona je preživjela. Po mnogo čemu me podsjeća na moju majku’, rekla je ranije u jednom intervjuu prije same premijere filma.

Pogledajte VIDEO:

 

  Advertisement

Otkako je film ugledao svjetlo dana, Sofia Loren zbog svoje snažne uloge i besprijekorne izvedbe spominje se i kao favoritkinja za nagradu Oscar u kategoriji najbolje glavne glumice.

U nedavnom telefonskom intervjuu za ugledni New York Times, holivudska diva progovorila je o novoj ulozi, dugogodišnjoj karijeri, starenju i trenutnim interesima.

@publico.br

‘Dosad sam dobivala razne scenarije i uloge, no nijedna me nije dotaknula kao ova u filmu ‘Život pred nama’. To je razlog zašto nisam radila gotovo 10 godina. Htjela sam ulogu koja će me inspirirati i izazvati. Madame Rosa je bila taj lik, ne samo zbog različitih i katkad kontradiktornih emocija koje osjeća, već i zbog poruke o toleranciji i ljubavi koju šalje’, kazala je glumica kojoj je ovo bio treći put da surađuje sa sinom Eduardom.

‘Uloga mora biti osobna, jer daješ sve od sebe da je osjetiš u vlastitim kostima i preneseš emocije na gledatelje kako bi ih i sami proživjeli kada gledaju film’, dodala je u nastavku.

@nataliasafran

Kada je riječ o novim serijama i filmovima koje trenutno gleda, jedna, također u produkciji Netflixa, potpuno ju je osvojila, a prati životnu priču kraljice Elizabete II. i britanske kraljevske obitelji: ‘Najčešće na televiziji gledam vijesti, ali ovih dana pratim i seriju ‘The Crown’.

Sophia Loren svojom ljepotom i neosporivim glumačkim talentom pokorila je filmsku scenu još od najranijih početaka. Iako više nije mlada ljepotica, glumica se osjeća dobro u svojoj koži: ‘Ako prihvatite proces starenja i živite u sadašnjosti, starit ćete dostojanstveno.’

@simplysophialoren

Za razliku od većine glumaca, koji svoje filmove gledaju i po nekoliko puta, legendarna glumica ne spada u tu skupinu jer je vrlo samokritična.

‘Imam tendenciju vrlo se oštro kritizirati pa je najbolje da svoje filmove ne gledam odmah. Ponekad to činim, uglavnom iz znatiželje, ako je neki od mojih filmova na televiziji ili ako je riječ o nekom starom koji nisam dugo gledala. Također, nekad prođe puno vremena od određenog filma pa kada samu sebe gledam, imam osjećaj kao da je riječ o nekoj sasvim drugoj osobi. To je znanimljivo iskustvo i jako mi se sviđa’, pojasnila je Sophia, dodajući da ne planira okončati svoju karijeru dok god joj se gluma bude sviđala.

@simplysophialoren

Naposljetku, holivudska diva udijelila je savjet mladim glumicama u usponu: ‘Nema se tu što puno reći. Ako odlučite da morate biti glumica, jer je to nešto što jako volite, onda morate raditi ono što vam vaš um nalaže i uči vas. Gledajte na samu sebe samo kao na glumicu. Tada ćete znati i hoćete li se udati. Život se ne vrti samo oko jedne stvari, on uključuje mnogo toga, a ponekad i objedinjuje sve te kategorije.’

Foto: Instagram

Slični članci