Make your day different

Logo Cover

Najluđa proslava rođendana Dina Dvornika

Doajen hrvatske elektronske glazbe, “Ćaća funka”, “Kralj funka”, ili pak legenda funk glazbe samo su neki od nadimaka Dina Dvornika. Upravo će se u spomen na Dina u Splitu od 118. do 20. kolovoza održati Aj Cha festival kojim će se proslaviti 53. rođendan ovog velikana.

Na spomen svakog od njih zna se o kome je riječ jer malo tko je iza sebe ostavio toliki trag na regionalnoj sceni. Sedam studijskih albuma, suradnja s većinom hrvatskih glazbenika i hitovi poput Zašto praviš slona od mene, Ti si mi u mislima, Ljubav se zove imenom tvojim, Jače manijače i Afrika Dina su učinili bezvremenskim umjetnikom koji je svojim pogledom na glazbu zadužio i oblikovao naraštaje budućih glazbenika.

 

 

Koliko je Dino Dvornik volio Hrvatsku govori činjenica da su mu 90-tih ugovor nudile najveće njemačke i engleske diskografske kuće, ali ih je pristojno odbio uz obrazloženje kako mu je “kući” baš krenulo. Iako je zbog posla doselio u Zagrebu, nije tajna kako je najviše volio svoj rodni Split kojem je odao posebnu počast jednim od svojih najpoznatijih hitova. Pjesma Ništa kontra Splita nastala je u suradnji s Nenadom Vilovićem i vjerno je dočarala Dinovu ljubav prema rodnom gradu, a Dino ju je izveo davne 1995. na Splitskom festivalu i njome osvojio prvo mjesto. Odmah je postala neslužbena himna grada pod Marjanom, a i danas, više od dvadeset godina poslije pjesma se može čuti iz usta čak i generacija rođenih davno poslije njena nastanka.

 

 

Funky, Soul i Groove glazba od 18.8. do 20.8. odzvanjat će najpoznatijom Splitskim lokacijama. Rođendanska proslava počinje u petak, 18. kolovoza u 17 sati na Jägermeister stageu na After beach partiju na Bačama. Nastavlja se na pozornicama na kultnim gradskim punktovima – „isprid banke“, na Rivi i u Ljetnom kinu Bačvice, a završava velikim koncertom na Starom Hajdukovom.

Tri dana jedinstvene atmosfere po kojoj je Dino bio poznat uz brojne nastupe osigurat će Songkillersi, Jinxi, pjevači koji su ostavili najdublji trag na Dinov život i stvaralaštvo “Splitska Dica”, a Marijanu Banu & Diktatorima i Neni Belanu & Fiumensima pridružit će se i Official tribute band Dino Dvornik na čelu s Nikolom Marjanovićem te gosti iznenađenja.

 

 

Da ljudi vole Dina vidljivo je po kompletno rasprodanim early bird ulaznicama. Zato požurite i osigurajte si mjesto na najluđoj proslavi rođendana u 2017. Ulaznice u prodaji u sustavu Entrio.hr i croatia-tickets.com

Fotografije: press
PBZ

Slični članci