Imanje Meneghetti iz godine u godinu postaje sve čarobnijom destinacijom. Ovo mjesto susreće luksuz i neizmjerni hedonizam u netaknutoj istarskoj prirodi. Očaravajuća stancija odnedavno ima i organski vrt od čijih se plodova pripremaju remek-jela u njihovom restoranu. Meneghettijevi chefovi podijelili su recept za aromatično povrtno jelo koje možete pripremiti i kod kuće…
Istra se može pohvaliti jednim od najposebnijih dragulja u regiji, ali i šire. U skrovitim Balama smjestio se Meneghetti Wine Hotel & Winery, član prestižnog lanca luksuznih hotela Relais & Châteaux. Obožavaju ga hedonisti, gastronomi, enolozi i slavna lica iz cijelog svijeta.
Uz 58 smještajnih jedinica, ekskluzivnu vinariju, privatne vile, beach club, SPA i restoran, ovaj raj na zemlji posjetiteljima nudi i priliku da se prepuste uživanju u izvornim istarskim okusima najveće kvalitete.
Naime, imanje Meneghetti postalo je bogatije za organski vrt. Četiri različita tipa tla čine istarsko područje savršenim za organski uzgoj raznih sorta bilja, voća i povrća.
‘Ovime ćemo se približiti tradiciji naših predaka koji su brinuli o očuvanju prirode. Pružamo vam mogućnost da doživite dio vrta na tanjurima naših restorana, pritom čvrsto podržavajući praksu održivosti’, kažu iz Meneghettija.
S obzirom na to da se organski vrt nalazi svega pedesetak metara od restorana, do njega je moguće prošetati ugodnom stazom kraj vinograda. Dostupan je chefovima za brzi skok pri potrebni kuhinje, što se očituje i u svježini namirnice na tanjuru.
Inspirirani domaćim plodovima, chefovi su kreirali lagano ljetno jelo na bazi mediteranskog povrća s kremom od badema koje s lakoćom možete rekreirati i u vlastitom domu. Uz njihov recept, unesite dašak Meneghettijeve čarolije u vlastitu kuhinju.
RECEPT
Sastojci:
100 g cherry rajčica
baby tikvica
korabica
mrkva
krastavac
bijela breskva
30 g sjeckanih prženih badema
30 g sjeckanih sušenih crnih maslina
cvijet soli
Krema od badema:
145 g blanširanih badema
režanj češnjaka
50 g kruha od kiselog tijesta
150 ml bademovog mlijeka
maslinovo ulje
sherry ocat
Postupak:
Dio svježeg povrća narežite na tanke ploške i stavite ga u ledenu vodu da postane hrskavo. Ostatak narežite na kockice od oko dva centimetra. Tikvice, korabicu i mrkvu posebno blanširajte u vodi s malo soli oko pet minuta. Ohladite.
Da biste napravili kremu od badema, dodajte sve sastojke u multipraktik ili blender i miksajte dok smjesa ne postane glatka. Začinite maslinovim uljem, sherry octom te solju i paprom.
Na sredinu tanjura stavite kuhano povrće s par kockica bijelih breskvi i cherry rajčicama. Žlicom pospite kremu od badema. Dodajte slojeve hrskavog povrća na vrh, pospite bademima i maslinama pa začinite maslinovim uljem i cvijetom soli.
Pogledajte galeriju:
Foto: Meneghetti (Matej Paluh)