Make your day different

Logo Cover

Najboljim hrvatskim restoranima dodijeljena Michelinova priznanja za 2023. godinu, evo tko se sve okitio laskavim titulama

U utorak 27. lipnja u Laubi u Zagrebu, METRO, partner MICHELINA za Hrvatsku, službeno je uručio  prestižna  Michelin priznanja hrvatskim restoranima koji su uvršteni u vodič za 2023. godinu. Novom selekcijom Michelin svih deset dosadašnjih restorana zadržalo je svoju zvjezdicu, a Hrvatska je dobila još jedan restoran s prestižnom oznakom zvjezdice – restoran Korak (Jastrebarsko).

Restoran Korak ujedno je novi nositelj MICHELINOVE Zelene zvjezdice koju sada imaju tri restorana. Na listu Bib Gourmand, uvrštena su tri nova restorana:  Bugenvila (Cavtat), Taj Mahal (Dubrovnik) i Beštija (Zagreb), a devet novih restorana dobilo je preporuku ovog priznatog gastronomskog vodiča.

.

‘Raduje nas što MICHELINOVA priznanja iz godine u godinu potvrđuju kako kvaliteta hrvatskog ugostiteljstva raste. Kao dugogodišnjeg partnera MICHELINA i hrvatskih ugostitelja, naročito nas veseli činjenica što je  čak 13 novih hrvatskih restorana uvršteno u vodič, od kojih i jedna nova zvjezdica. Čak su tri restorana nositelji i Zelene zvjezdice koje se dodjeljuju onima koji su napravili značajan iskorak na području održivosti. Korištenje lokalnih i sezonski namirnica svakako je korak u tom smjeru, a u čemu METRO pruža značajnu podršku povezujući restorane izravno s hrvatskim proizvođačima. Na kraju, čestitke svim hrvatskim restoranima i chefovima koji su, svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih gostiju, potvrdili i zadržali svoje mjesto u vodiču’, izjavio je Imre Horváth, predsjednik Uprave tvrtke METRO Hrvatska

Imre Horváth

Na svečanosti je predstavljen projekt METRO Junior Top Chef čiji je cilj doprinijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj te budućim kuharima omogućiti učenje novih trendova u gastronomiji i kulinarstvu.

Temelj projekta je natjecanje učenika i učenica regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, a pobjednik će za nagradu dobili edukaciju u prestižnim inozemnim kulinarskim školama. U projektu će sudjelovati Alejandro Serrano, najmlađi chef s MICHELINOVOM zvjezdicom, Olivier Bellin, nagrađivani francuskog chef restorana L’Auberge des Glazicks s dvije Michelinove zvjezdice i Mika Alix, počasni član Francuske kulinarske akademije. Međunarodno priznati chefovi su, uz pomoć učenika Srednje škole Zabok – Regionalnog centra kompetentnosti, pokazali što je potrebno da bi jelo zasjalo Michelinovim sjajem.

Alejandro Serrano

Predstavljen je i MICHELIN izazov zlatne plakete, kreativna inicijativa putem koje MICHELIN želi potaknuti angažman i povećati vidljivost ugostitelja na društvenim mrežama, kako bi privukli još više gostiju i dodatno osnažili povezanost s Michelinom. Stručni žiri Michelina, birat će najkreativniju fotografiju s MICHELIN priznanjem i najbolju grupnu fotografiju chefova i njihovih suradnika.

.

METRO je dugogodišnji partner MICHELINOVOG vodiča koji je međunarodna referenca za fine-dining. Ovom suradnjom METRO želi dodatno istaknuti svoju predanost sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva i pružiti mu profesionalnu podršku koju treba i zaslužuje. Lista svih restorana uvrštenih u MICHELIN vodič za 2023. može se pronaći na poveznici.

Pogledajte FOTO galeriju:

Srednja skola Zabok
Pelegrini Šibenik
Srednja skola Zabok
.
Olivier Bellin i Mika Alix
Noel Zagreb
Nebo Rijeka
Monte Rovinj
Restoran Korak
Korčula
Restoran Korak

 

Igor Kotaran
Alfred Keller
Boškinac
Agli Amici Rovinj
.
Restoran Draga di Lovrana
.
Matija Cvek

 

Foto: promo





Slični članci