Make your day different

Logo Cover

Najbolji zavodnici imaju jednu opako privlačnu osobinu. Imate li je i Vi?

Mislite li za sebe da ste opaka zavodnica (ili zavodnik!) ili vam zavođenje nikada nije polazilo za rukom jer nikada niste znali kako privući i očarati okolinu? Sad ćete konačno doznati odgovore i odgonetnuti u čemu je zapravo ‘kvaka’….

Stručnjaci s australskog sveučilišta Queensland pokušali su shvatiti što je to što oni koji znaju zavesti sve oko sebe imaju, a drugi nemaju i tako su istraživanjem došli do odgovora koji je pomalo iznenadio i njih same.

Prema njihovom mišljenju najveći su zavodnici oni koji će na prvo mjesto uvijek, ali uvijek staviti – sebe. No pritom ne mislimo samo na tipičan, često i odbojan pristup ‘ja, ja i samo ja’, već stav da na prvom mjesto stavimo svoje potrebe. To je stav onih koji čine sve da bi udovoljili sebi, svojim prioritetima, potrebama, stavovima…

@thoughtcatalog

Spomenuto istraživanje provedeno je među studentima, njih 115, koji su dobili jednostavan zadatak: ocijeniti 20 pojedinaca na temelju njihovih profila (fotografija i opis). Sudionici su trebali reći jesu li zainteresirani za izlazak s osobom s fotografije, ako se radilo o osobi suprotnog spola, odnosno ocijeniti atraktivnost osobe istog spola.

@thoughtcatalog

Da bi zadatak bio malo teži, ali i točniji, istraživači su katkad muljali s informacijama pa su tako uz neke fotografije stavili opis poput: ‘Vrlo sam sretna kad činim ono što će usrećiti druge’ ili pak: ‘Ne želim se uklapati u grupu, želim sve činiti po svom’.

@vintage70s

Rezultati su pokazali da su i žene i muškarci najviše bili privučeni upravo osobinama onih uz koje je stajalo da prije svega cijene sebe i svoje želje. Zanimljivo je da su muškarci bili nešto precizniji u predviđanjima atraktivnosti suprotnog spola jer su se žene ipak precijenile u kojoj mjeri muškarci doista preferiraju žene koje vole ići niz dlaku drugima. Sad stvarno imamo dokaz da žene svojom ‘poslušnosti’ ne čine nikakvu uslugu sebi, a ni svojim snažnijim polovicama.

Fotografije: Instagram


Hzzo


Slični članci