Make your day different

Logo Cover

Nagrada za izvrsnost: Agrolagunina maslinova ulja među najboljima na svijetu, osvojila su čak tri zlatne medalje u New Yorku

Nezamisliva je mediteranska kuhinja bez kvalitetnog maslinovog ulja koje donosi bogatstvo okusa. Osim što maslinovo ulje obogaćuje svako jelo, ono je i izvor zdravih masnoća i esencijalnih nutrijenata koji nas štite i njeguju iznutra, a sada se zna koja su najbolja na svijetu, a naša.

Agrolagunina maslinova ulja Ol Istria zasjala su na svjetskoj sceni osvajanjem tri zlatne medalje na prestižnom New York International Olive Oil Competition (NYIOOC). Ova izuzetna priznanja dodijeljena su njihovim uljima: Ol Istria Ekstra djevičansko maslinovo ulje (blend više sorti), Ol Istria Selekcija (blend odabranih plodova) i Ol Istria Picholine (monosortno ulje). Natjecanje, koje je okupilo 1.244 uzorka iz 28 zemalja, istaknulo je Agrolagunu kao vrhunskog proizvođača.

.
.

Nerina Zec, predsjednica Uprave Agrolagune, istaknula je važnost stručnosti tehnologa u postizanju vrhunske kvalitete ulja unatoč izazovima koje je donijela nepredvidiva priroda.

‘Zahvaljujući izvanrednoj stručnosti naših tehnologa u berbi i preradi, uspjeli smo proizvesti ulja izvanredne kvalitete. Naša ekstra djevičanska maslinova ulja ne samo da su visokokvalitetna, već i pozitivno utječu na zdravlje. Svi procesi, od uzgoja do plasmana na tržište, podvrgavaju se temeljitoj kontroli, a većina naših ulja nosi i oznaku zaštićene izvornosti. Priznanja potvrđuju našu strast prema stvaranju vrhunskih maslinovih ulja, postavljajući nove standarde u industriji maslinarstva, čime se iznimno ponosimo. Ovaj uspjeh je za nas velika čast, ali i motivacija da nastavimo s radom koji obogaćuje maslinarski svijet’, komentirala je Nerina Zec dodajući da svi procesi, od uzgoja do plasmana na tržište, podvrgnuti su strogoj kontroli kako bi se osigurala vrhunska kvaliteta i autentičnost proizvoda. Posebno se ističu monosortna ulja koja pružaju raznolikost okusa, od blagih do pikantnih.

.
.

Brend Ol Istria nosi certifikat kontrolirane oznake izvornosti za ekstra djevičansko maslinovo ulje, ZOI Istra, što podrazumijeva strogu kontrolu isključivo istarskog podrijetla ploda maslina, samo odabranih sorti, prerađeno u kratkom roku na maksimalnoj temperaturi od 27°C te čuvano u kontroliranim uvjetima temperature i interne atmosfere.

‘Iznimno smo ponosni na brend Ol Istria i na činjenicu da se možemo istaknuti kao proizvođači ekstra djevičanskog maslinovog ulja iznimno visoke kvalitete. Ova nagrada predstavlja potvrdu našeg predanog rada, strasti i posvećenosti proizvodnji visokokvalitetnog maslinovog ulja’, istaknula je.

.
.

Iris Butković, voditeljica Uljare, te naglasila važnost uloge radnika u postizanju ovakvih rezultata te je zahvalila njihovom radu i posvećenosti. Njihova stručnost i zalaganje ključni su za kontinuirani uspjeh tvrtke.

Ova trostruka pobjeda u New Yorku, koja je samo jedna u nizu priznanja za izvrsnost u proizvodnji, ne samo maslinovih ulja, nego i vina te sireva, predstavlja potvrdu istarskoj Agrolaguni da nastave postavljati nove standarde u industriji.

Foto: promo





Slični članci