Make your day different

Logo Cover

Nabavite kalupe i preuzmite ove ideje: Donosimo jednostavne recepte za domaće sladolede koji će Vam zasladiti dugo i slatko ljeto

Domaće sladolede koji izgledaju baš kao na fotografijama Instagram profila najrazvikanijih food blogera nikad nije bilo lakše napraviti, a mi Vam donosimo provjerene, zdrave kombinacije okusa i jedan, jedini savjet koji Vam treba….

Zaboravite na mlijeko i gotove praške za sladolede, jer za vam za tu hladnu domaću ljetnu poslasticu neće trebati ni jedno ni drugo. Zato što je baza zdravim sladoledima smrznuta banana pa stoga trk do trgovine po kilogram-dva banana i još malo voća po izboru.

@originmagazine

Fora je u tome da se banane smrznu (najbolje u komadima), a potom smrznute blendaju dvije do tri minute da se dobije glatka, gusta, slatka ‘baza’. A nakon toga, samo Vam je nebo granica: bobičasto voće, komadići čokolade, orašasti plodovi, cimet, maslac od kikirikija, nutella, vanilija, kokos, med… sve to mogu biti glavni okusi ili kombinacije okusa, a ako baš nemate ideju, donosimo ih nekoliko:

Višnje i čokolada
Nutella i malina
Cimet i maslac od kikirikija
Jagode i komadići čokolade
Mango i breskva
Osim blendanih smrznutih banana i voća, sladoled možete raditi i s cijelim voćem pa napravite više baze od banane, eventualno je razrijedite s malo mlijeka, umiješajte komadiće voća i tako smrznite.
@keyingredientrecipes

 

@modern_honey

 

@betsylife

Kao što vidite, samo je nebo granica, pa stoga uvijek pri ruci imajte kalupe i pokoju smrznutu bananu.

@thezerowastechallenge

 

@sudeshna4ya

Fotografije: Instagram

 

Slični članci