Make your day different

Logo Cover

Na luksuznoj jahti Freedom s pet zvjezdica okusili smo sve čari morskog hedonizma i doživjeli magične vizure hrvatskih otoka iz nove perspektive

Povodom otvaranja ljetne sezone portal Travel Advisor, čiji je osnivač Vlado Šestan, novinar i influencer, i kapetan Ivan Rakuljić predstavnicima medija, među kojima je i redakcija lifestyle portala Cover Style, priuštili su ekskluzivno trodnevno iskustvo na luksuznoj 50 metarskoj jahti Freedom s pet zvjezdica. Odabranih 20 novinara iz regije uživali su na krstarenju Jadranskom obalom i posjetili neke od najljepših morskih destinacija – Split, Hvar i Bol. U nastavku doznajte kako smo se proveli, gdje smo sve bili i u kakvim smo sve gastronomskim delicijama, vinima i pjenušcima uživali…

Luksuzni brod Freedom s pet zvjezdica, u vlasništvu kapetana Ivana Rakuljića, osnivača tvrtke Ivan Cruising d.o.o. i sina poznatog brodara Jure Rakuljića, slovi za jedan od najboljih (i najljepših!)  u Hrvatskoj, a od 15. do 18. lipnja ugostio je 20 novinara iz regije, uključujući i novinare portala Cover Style, direktoricu i glavnu urednicu Sandru Njavro i lifestyle urednicu Antoniju Senjak.

Sandra Njavro, direktorica i glavna urednica lifestyle portala Cover Style

Promocija vrhunskog turističkog proizvoda među Hrvatima iznimno je važna u ovoj izazovnoj godini, jer su ranije kapacitete broda punili isključivo inozemni posjetitelji, a mi smo iz prve ruke iskusili sve njegove čari i proživjeli nezaboravnu morsku avanturu.

Freedom

Ekskluzivno press krstarenje započelo je u samom srcu Dalmacije – Splitu. A svaki novi dan bilo je novo iskustvo u plovidbi kroz koju nas je vodio iskusni kapetan Ivan Rakuljić, ali i njegova desna ruka cruise manager Ivan Ramljak, koji doslovce zna odgovore na sva pitanja.

 
 

Po dolasku u suncem okupanu luku dočekala nas je 50 metara duga jahta Freedom i 9 dobro raspoloženih članova posade.

 

Jedna od 18 prostranihi luksuzno uređenih kabina u kojoj smo bili smješteni sadržavala je sve što nam je bilo potrebno za nesmetano uživanje u četverodnevnom odmoru.

  Advertisement
  Advertisement
Freedom

Prva večer na raskošnoj jahti, koja sadrži salon, restoran, lounge, jacuzzi, bazen i prostrano sunčalište, započela je ugodnim druženjem s kolegama iz regije, nakon čega smo uživali u vrhunskoj večeri od četiri slijeda koju su pripremali chefovi Ivan Rogulj i Ante Kozina.

Idućeg jutra zaputili smo se prema jednoj od najljepših destinacija na Jadranu – Bolu, na otoku Braču. Dijelom smo ga razgledavali iz jacuzzija na otvorenoj palubi, koja ima i bazen, ali i sunčalište iz snova, kakvo smo do sada sa žudnjom gledali na stranicama svjetskih magazina na jahtama usidrenim u Francuskoj, posebice na Azurnoj obali.

Sandra Njavro i Antonija Senjak sigurnu zaštitu od sunca pronašle su u Avene proizvodima

Na putu prema Hvaru, pak, zastali smo u skrovitoj uvali kako bismo napunili baterije i otvorili sezonu kupanja. Komadić raja pronašli smo pored Vrboske na lokaciji iz snova – glampingu, a ime mu je ‘Plage Cachée‘.

Iza ove turističke priče stoje supružnici Olga i Veljko Drinković, obitelj koja se već preko četrdeset godina bavi turizmom, a ovo je samo jedan od njihovih magično lijepih tipova smještaja koje nude na otoku Hvaru za odmor iz snova. I pamćenje!

Foto: www.drinkovicvillas.com
Freedom

U Jelsi, u pitoresknom mjestu otoka Hvara, obišli smo kulturne znamenitosti, posjetili Muzej općine Jelsa, a potom nas je na jahti dočekala još jedna ukusna večera od tri slijeda, ali i degustacija vrhunskih hvarskih vina u koje nas je uvodila vinska stručnjakinja Marija Vukelić.
Svi gosti, ali i pozvani uglednici s otoka Hvara, kušati su mogli najpoznatije sorte plavca malog i pošipa, mirisna vina još nekih od autohtonih sorti među kojima su one poput bogdanuše i sorte prč.

Gastronomska avantura druge večeri zaokružena je druženjem s članovima posade, gradonačelnikom općine Jelsa – Nikšom Peronjom, direktoricom Turističke zajednice Marijom Marjan te cijenjenim hvarskim vinarima.

Večera na jahti Freedom

 

Ivan Rakuljić, Sandra Njavro i Nikša Peronja

Idućeg jutra pozdravili smo se s ljepotama Jelse i krenuli prema gradu Hvaru, a na putu do finalnog odredišta zastali smo u ekskluzivnom beach baru Carpe Diem. Ondje smo ispijali maštovito spravljene koktele i naprkosili vrućini – kupanjem, ali i fotkanjem na bajkovito uređenoj plaži s morskom ljuljačkom.

Po dolasku u grad Hvar imali smo prilike vidjeti neke od njegovih najljepših aduta, a posebno nas je oduševila večera u kultnom restoranu DiVino na kojoj nam se pridružio i direktor TZ Hvar, Petar Razović.

Sandra Njavro ( sunčane naočale Ghetaldus optika, Jimmy Choo)
Restoran DiVino

Nakon obilnog objeda uz magično lijep zalazak sunca, večer smo zaključili zabavom i koktelima na najpopularnijoj terasi Jadrana – onoj čuvenog bara Carpe Diem, svjetski poznatoj destinaciji koja na otvorenom nudi zabavu uz glazbu popularnih DJ-a do sitnih jutarnjih sati, koju je svojedobno posjetio i britanski princ Harry, ali i brojni svjetski i domaći celebi.

Zanimljivo je istaknuti da je ova party oaza uvrštena na popis 10 najboljih u cijelom svijetu, a nakon što smo i sami imali prilike iskusiti njene čari, možemo potvrdili da opravdano nosi tu laskavu titulu.

@carpediembar_hvar

Posljednje jutro na luksuznoj jahti Freedom učinilo nas je pomalo sjetnima jer je označilo kraj jedne nezaboravne avanture.

Poslije raskošnog doručka krenuli smo prema Splitu i na pola puta zastali u uvali skrovitog Bobovišća na Braču kako bismo ‘odradili’ još jedno kupanje u bistrom moru. Ali i doživjeti pravu adrenalinsku avanturu. Oni najhrabriji, među kojima smo dakako bili i mi, iskusili su sve čari vožnje na vodenom skuteru, kojoj je bilo nemoguće odoljeti.

Sandra Njavro

Usto, imali smo prilike uživati u još jednom fantastičnom ručku od tri slijeda koji su za nas s posebnom pažnjom pripremili kuhari jahte Freedom, a na tanjuru su se našle i delicije iz Jadranskog mora, poput škampa i Jakobovih kapica.

Vlado Šestan, osnivač portala Travel Advisor, novinar i influencer, i Sandra Njavro, direktorica i glavna urednica portala Cover Style

Četverodnevno krstarenje zauvijek nam ostaje urezano u najljepše pamćenje zahvaljujući genijalnom timu ljudi koji nas je besprijekorno ugostio na jahti Freedom, kao i predstavnicima svake od posjećenih destinacija, hvarskim vinarima, Carpe Diem klubu i beach baru, ekipi s portala Travel Advisor te kolegama novinarima iz regije.

Pogledajte VIDEO:

 

Cijena krstarenja Jadranom s kompletnom uslugom stoji između 5.500,00 i 6.500,00 kn, a sve detalje možete pronaći na Facebook stranici Cruise Yacht Freedom. 

Broj mobitela kapetana Ivana Rakuljića: +385918917848
E mail: ivanrakuljic@yahoo.com

I da, požurite jer su rezervacije krstarenja dobrim dijelom već rasprodane!

Ivan Rakuljić i Sandra Njavro

Foto: Instagram / privatni album / promo

Slični članci