Make your day different

Logo Cover

Muči vas crvenilo kože ili rozacea? Otkrili smo čudotvornu kremu s potpisom popularnog domaćeg brenda na bazi najboljih kozmetičkih sastojaka

Suhoća i crvenilo kože česti su dermatološki problemi s kojima se bori sve veći broj žena, posebice tijekom zimskih mjeseci, stoga je pravilna njega apsolutni imperativ. Situacija se može dodatno pogoršati kod pripadnica ljepšeg spola koje pate od rozaceje, kroničnog upalnog stanja kože popraćenog crvenilom koje se često širi po nosu i obrazima, kao i kožnim nepravilnostima te vidljivim krvnim žilama. Pronalazite li se u ovom opisu, popularni domaći brend Manuela Picard predstavio je čudotvornu kremu za uspješno tretiranje ozbiljnih problematika i stanja kože…

Dašak prirodnog crvenila na obrazima, bez sumnje, licu daje svježinu i poseban šarm. No ako je crvenilo trajno i često popraćeno izbočinama nalik aknama, riječ je o rozaceji, kroničnom upalnom procesu kože koji se javlja nakon 30. godine života.

Rozaceja, također poznata i kao kuperoza, kronična je kožna bolest. Karakterizira je trajno crvenilo, osobito na ispupčenim dijelovima lica – obrazima, nosu i čelu.

@esipchenish

Što su akne?

Akne predstavljaju višak sebuma koji proizvodi koža, a koji zaostaje u porama. Kada se u porama i folikulima nastanu bakterije, tada dolazi do upalnog, često bolnog procesa, zvanog akna. No, akna ne
mora uvijek biti povezana s izrazito masnom ili mladenačkom kožom.

One se mogu pojaviti u obliku folikulitisa – upaljenih folikula dlake, posebice nakon brijanja, upotrebom pogrešnih krema, stalnog diranja lica prljavim rukama (i mobitelima!) i lošeg uklanjanja make-upa, kao i posljedica hormonskih promjena u teen ili odrasloj dobi.

@robpeetoomnyc

S druge strane, rozacea je kronični upalni proces kože koji se obično javlja nakon 30. godine života i uslijed određenih faktora, poput stresa,  crvenilo se može pojačavati i smanjivati. Faktori stresa zapravo provociraju i utječu na crvenilo, stoga je ono zapravo posljedica emocionalnog ili fizičkog stresa, poput promjene toplog/hladnog vremena, alkohola, sunčanja, vjetra ili loše njega kože. S vremenom se takvo stanje kože može pogoršavati i jako je bitno da se koža počne tretirati na vrijeme kako bi se spriječilo daljnje širenje.

Rozacea zahvaća čak i do 10% stanovništva. Iako liječnici često prepisuju lijekove, njihovo dugotrajno djelovanje nije u potpunosti utemeljeno, stoga se preporuča posegnuti za proizvodima koji će djelovati na obnovu kožne barijere, ojačavanje imuniteta same kože i imati antibakterijski učinak i napraviti čudo ako se redovito koriste.

Niacinamid krema by Manuela Picard

Toj kategoriji proizvoda pripada i niacinamide calm&clear krema s potpisom beauty stručnjakinje Manuele Picard i kolumnistice lifestyle portala Cover Style.

Ova čudotvorna krema bazirana je na 4% niacinamidu – vitaminu B3 koji je u posljednjih nekoliko godina prestigao čak i sastojak retinol, zahvaljujući sposobnosti obnavljanja kožne barijere. Ovaj sastojak pomoći će ukloniti hiperpigmentaciju, pogotovo PIH ili ‘post inflammatory hiperpigmetation’ pigmentaciju, nastalu zbog upalnih procesa na koži često izazvanih pretjeranim lučenjem sebuma. Dokazano je da niacinamid ima daleko jači učinak na liječenje akni od antibiotika klindamicina.

@esipchenish

Usto, tu je i manuka ulje – ekskluzivno novozelandsko ulje koje ima čak 100 puta jače antibakterijsko i antifungalno djelovanje od ulja čajevca te pospješuje zacjeljivanje kože, umiruje i vraća vlagu u isušenu kožu.

Ostali sastojci su sladić koji ima izvrsne umirujuće sposobnosti na akne i upalne procese kao i posvjetljivanje, Centella Asiatica – izrazito umirujuća biljka koja ima sposobnost bržeg zarastanja kože naročito kod akni, cink koji normalizira proizvodnju sebuma i time smanjuje zlobne bakterije koje uzrokuju akne te zeleni čaj – predivni superstar sastojak s antioksidativnim djelovanjem.

Foto: Instagram/Promo

Slični članci