Make your day different

Logo Cover

Modni dizajner Robert Sever prezentirao spektakularnu novu kolekciju inspiriranu rockom, Alka Vuica sve nadmašila frizurom

U prepunoj dvorani Mozaik event centra uz ritmove snažne rock glazbe, s posebnom scenografijom i raskošnom kolekcijom još jednom je dokazao svoje mjesto na samome vrhu hrvatske modne scene.

Kolekciju za sezonu jesen/zima 2023./2024. ekskluzivno su prvi mogli vidjeti brojni poznati među kojima su bile Sanja Doležal, Jelena Veljača, Barbara Kolar, Borna Kotromanić i mnogi drugi. Glazbenici i kantautorici Alki Vuici uspjelo je ukrasti sve poglede zbog neočekivane frizure.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borna Kotromanic (@bornakotromanic)

 

Posebnost ovog modnog događaja bila je scenografija koja je kreirana u suradnji s Tajanom Čanić Stanković, dugogodišnjom suradnicom.

Središnja instalacija posveta je prolaznosti vremena i odražava nostalgiju kojom se Sever bavi i kroz izradu odjeće. Kroz odbačene svakodnevne objekte koji su nekada bili velika vrijednost nečijeg života stvara se vizualna priča koja upravo ono ‘bezvrijedno’ stavlja u format posebnog i značajnog – stvarajući novi život.

.

‘Kolekcija koju smo stvarali zadnjih šest mjeseci sastoji se od 60 total lookova te je raskošna zbirka ideja koje su i ovoga puta u službi slavljenja žena, ženske ljepote i njihovih osobnosti. Vizualna priča referira se na brojne glazbene utjecaje koje su mi  inspiracija i koji su kostur ove kolekcije, pa je cijela ideja upravo u sinkroniziranju tema kao što su rock, punk, glam rock, new wave, hippy chic, grunge – te ženske glazbene predstavnice kao muze koje stoje iza ove priče’, govori Robert Sever.

Vrlo snažna referentna kolekcija vodi na vizualno putovanje kroz bogat kolorit, mješavinu romantičnih i ženstvenih uzoraka te blago koketiranje s etno i retro elementima.

Raskošnost daju kombinacije koje su nastale recikliranjem jeansa po kojem je brand poznat.

Kao i svaki puta do sada kolekcija je upotpunjena ručno rađenim nakitom i pripadajućim detaljima. Eponim Severovog rada uvijek je bila održivost te je jedinstvenost branda upravo to da je cijela kolekcija proizvedena u Hrvatskoj.

.

Uz samu kolekciju Sever je za goste dizajnirao poseban booklet koji sadrži grafički oblikovanu priču o kolekciji i inspiraciji za reviju. Zbog limitiranog broja ovaj je booklet poseban raritet za posjetitelje ovoga eventa, a svaka stranica sadrži grafički dizajn s potpisom Roberta koja se može uokviriti kao slika za dekoraciju prostora.

Pogledajte FOTO galeriju:

 

Alka Vuica
Barbara Kolar i Uršula Tolj
Boudoir
Vanja Fotović
Tomislav Pancirov
Tihana Harapin Zelepugin
Niko Čuturić
Neven Ciganović
Lu Jakelić
Jagoda Kumrić
Ivana Blažoti
Heili Bogdanović i Marino Kosor
Davor Garić i Alka Vuica
.
Jelena Veljača
.
.
.
.

 

 

Foto: Luka Cerovina, Petra Ria, Zvonimir Ferina, Šimun Bućan


Hzzo


Slični članci